Grafik kalitesinden çaktırmadan kısılabilir ama FPS somut bir kavram. Çoğu insan 2026 yılında 60 yazısını görmek isteyecektir. 60 yazısını görmeyen çoğu kişi de bu oturmamış ben almam deyip oyunu almayacaktır.
Valla inan biri de benim.

Şu oyunu iki konsola da 30 FPS çıkarsınlar Youtube'a adını bile yazmam oyunun o derece. Bana ve benimle aynı fikirde olan milyonlarca insana gerekirse dünyanın en iyi oyunu bile olsa 30 FPS oyun oynattıramaz kimse ya, olmaz yani. Umarım Rockstar "GTA sonuçta bu ya ne yaparsak onu oynamak zorundalar." kafası ilerlemez.

Ama öyle olmayacağına eminim, en azından PRO'da oyunu kesinlikle 60 FPS göreceğizdir.

PS5 Pro eğer 4K'da 60FPS oynatamasın kimse o konsolu almaz, şirket güvencesi sarsılır. Oyun ilk başta konsola çıkacaksa Sony bu olayı baskılar. Video kaydederken neyse de normal oynanışta "Pro" model konsolun 60 FPS görememesi olasılık bile değil. Tahmin yaparken neden cozutuyorsunuz?

PS5 Pro zaten şu an günümüz bilgisayarlarına göre epey güçsüz bir cihaz? Şu ana kadar açtığı oyunların çoğunu optimizasyon ve yazılıma borçlu ki konsolların da olayı budur. RDR 2 2018 de çıkan bir oyun ve detaylarını hatırlatırım, yeni GTA oyunları çok daha detaylı bir şehirde insan, araç ve bunların kendi kendine olan olaylarıyla ağır yüklü olacağı da bir gerçek.

4K60FPS vereceklerine hiç inanmıyorum vereceklersede bu Switch'deki Witcher 3 gibi dinamik çözünürlükle yapılabilir.

PS5 Pro eğer 4K'da 60FPS oynatamasın kimse o konsolu almaz, şirket güvencesi sarsılır. Oyun ilk başta konsola çıkacaksa Sony bu olayı baskılar. Video kaydederken neyse de normal oynanışta "Pro" model konsolun 60 FPS görememesi olasılık bile değil. Tahmin yaparken neden cozutuyorsunuz?
4K 60 FPS oynatacak ama upscaling ile gerçekleştirecek. RAW 4K'da RTX 5080'ler bile aşırı zorlanacaktır ki PS5 PRO'nun donanımı ancak o kartın yarısı gücünde olduğunu hesaba katarsak kalite modunda en fazla 1440p'de 60 FPS alırsınız.
Hatırlasanız ki Nvidia RTX 5000 serisi lansmanında RTX 5070'i 4090 gücünde olduğunu kelime oyunlarıyla açıklamıştı. Sony'de benzer strateji uygulayıp yeni PSSR teknolojileriyle günü kurtarma derdine düşecektir.

4K 60 FPS oynatacak ama upscaling ile gerçekleştirecek. RAW 4K'da RTX 5080'ler bile aşırı zorlanacaktır ki PS5 Pro'nun donanımı ancak o kartın yarısı gücünde olduğunu hesaba katarsak kalite modunda en fazla 1440P'de 60 FPS alırsınız.
Hatırlasanız ki NVIDIA RTX 5000 serisi lansmanında RTX 5070'i 4090 gücünde olduğunu kelime oyunlarıyla açıklamıştı. Sony'de benzer strateji uygulayıp yeni PSSR teknolojileriyle günü kurtarma derdine düşecektir.

Gayet yeterli, yeter ki 60 FPS oynayalım ki Pro açısından ben de upscale edilmiş olarak en baba 1440p oynayacağımızı düşünüyorum. Kaplama, efektler ve ışıklandırma kalitesini de yüksek tutarlarsa harika olur.

Üstelik Rockstar'ın bu oyun için konsolun gücünden ve kendi optimizasyon ekibinden sonuna kadar yararlanacağına kesinlikle eminim. Anca 10. jenerasyonda Pure 4K görebiliriz gibi.

Gayet yeterli, yeter ki 60 FPS oynayalım ki Pro açısından ben de upscale edilmiş olarak en baba 1440p oynayacağımızı düşünüyorum. Kaplama, efektler ve ışıklandırma kalitesini de yüksek tutarlarsa harika olur.

Üstelik Rockstar'ın bu oyun için konsolun gücünden ve kendi optimizasyon ekibinden sonuna kadar yararlanacağına kesinlikle eminim. Anca 10. jenerasyonda Pure 4K görebiliriz gibi.
Performans modunda zaten grafikler 4K'da kötü görünmüyor. PSSR teknolojilerini ben de merak ediyorum. Konu sahibinin Sony'nin itibarının PS5 PRO'nun güçsüz olmasından kaynaklı zedeleneceğini düşünmesi çok yanlış. Yıllardır exclusive oyun çıkarmayarak gözden düşürmüşlerdi. Sony cephesinde işler zaten yolunda gidiyor çünkü rakibi Xbox hiçbir şey yapmıyor. 😁
Rekabet olmadığı için de Sony yeni atımlarda bulunmak istemiyor.

Ben zaten RAW 4K istemiyorum. 4k monitörümde 4k 60FPS oyunu oynatmasını istiyorum. DLSS mantığı 2K'da Quality gibi olacaksa 4K'da Performance modunda bile çalışmasına tamamım. Zaten 4K o kadar büyük bir çözünürlük ki DLSS'de Performance modunda bile anca yeni yeni kalite düşüyor.