PS5 veya Pro alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan darkweb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 476
  • Etiketler Etiketler
    pro ps5

darkweb

Uzman
Arkadaşlar şu an kullanmakta olduğum laptop var Lenovo Legion Pro 5.

Özellikler:
  • RTX 3060 140 watt.
  • i7 12700H.
  • 24 GB RAM 4800 MHz.
  • 1 TB SSD.
  • 2560*1600
Memnunum açıkçası ama ileriye yönelik yetmeyececeğini düşünüyorum sürekli oynayan biri de değilim. Bu sebeple yeni PC değil de uzun vadede götürecek konsolmu alsam dedim yurt dışı alacağım uyguna gelecek oyunlar pahalı indirim yakalamaya çalışacağım. Sadece şu var Steam olsun Epic olsun bayağı geniş kütüpahnem var konsolda muhtemelen tekrar almayacağım yeni çıkanlara yönelirim ama o da çok pahalı oluyor ne yapmalıyım bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlari ciktigi zaman hemen oynama takintin yoksa almana da pek gerek kalmadi. Sony tum oyunlari PC'ye getiriyor yavas yavas. PS5 exclusive olarak cokta fazla oyun yok zaten elle tutulan. O PS2 / PS3 gibi platforma ozel super yuzlerce oyun yok artik.

Laptop fazlasıyla yeterli. Yeni PC yerine PS5 daha iyi olur. Pro mu düz model mi konusuna gelirsek. Pro modeli fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Eğer yurt dışı alacaksanız ancak alınır. Onun dışı PS5 daha F/P bir cihaz. Oyun fiyatı olarak da yeni oyunları almaya bütçem yetmez derseniz isterseniz bir PS Plus kataloğunu inceleyin. Beğenmezseniz zaten PS almayın. Süs diye durur oyun olmadıkça.

Xbox alınabilir oyun fiyatları uygun.

Takıntım yok dediğim gibi sürekli oynayan biri değilim. Aradığım optimizasyon uzun vade de. PS özel oyunlarından Days Gone ve Horizon GoW 2 thou 2 yok sadece. Laptopu PC bağlayıp kolla oynsam o rahatlık nasıl olur diye düşündüm. Yurt dışı ucuza alacağımdan para yatırım amaçlı olsun hem de konsol denemiş olurum dedim. Son olarak Xbox tarafı evet iyi Game Pass var Diablo ve Forza oynuyorum düşünmedim değil sadece Sony geçmişi daha sağlam oyunlarla dolu ileride tekrar iyi işler çıkarabilir.

Yeni çıkan oyunlar 3000 TL vermek istemem mantıksız Max 1500 TL o da oyununa göre. Kataloğu inceledim ortalama diyebilirim. Acaba laptopu TV bağlayıp denesem nasıl olur?

Şuan kullanmakta olduğunuz laptop tek tük optimizasyon özürlü oyunlar dışında Ultra grafik obsesyonunuz yoksa sizi rahat rahat götürecektir. Eğer Playstation Exclusive oynamak istemiyorsanız iki konsol da sizin için çok mantıksız.

Kendin de demişsin pahalı olduklarını o zaman almana gerek yok. YD illa bir şey almak istiyorsan başka ürünlere yönelebilirsin: Tablet mesela.

Özel oyunlarını oynadım ki Steam kütüpahnem de varlar. Ultra grafik yok zaten şu var ekranım 2560 1600 cam gibi gösteriyor. Orta yüksek kullanıyorum ben teknolojil cihazlara düşkün biriyim. Şu an bu yaşımda eskisi gibi sık oyun oynamasam da paramı hep bu cihazlara yatırdım. Konsol deneyimim yok el konsolu alayım desem cihazlar tam performans veremiyor gibi Xbox ve PS bu konuda bir gelişme bekliyorum Nintendo desen cihazı alayım ama oyunlar pahalı. Kısaca elimde geniş kütüpahnem var yabana atmadan nasıl değerlendirin düşünüyorum.

Kendin de demişsin pahalı olduklarını o zaman almana gerek yok. Yurt dışı illa bir şey almak istiyorsan başka ürünlere yönelebilirsin: Tablet mesela.

Tablet ile pek işim olmuyor.

Son düzenleme:
Özel oyunları oynadığınıza göre kesinlikle Xbox Series X öneririm. Oyunlar uygun fiyatta ve Game Pass çok güzel. Oynamamış olsaydınız o zaman PS5 önerirdim ama...

Özel oyunları beklemek ve spoiler karşı dikkatli olmak sıkıntılı bir süreç, hiç beklemediğim yerlerden spoiler yediğim oldu.
PC vs Konsolda pek göz önüne getirilmeyen bir konuda zaman yönetimi, PC tarafı çok nazlı oluyor. Oyun çıkıyor, optimizasyonu ne durumda, hemen oynanır mı yoksa bir iki güncelleme beklesem mi ? FPSim yüksek ama stutter mi ne var sanki hiç akıcı hissettirmiyor, saatlerce ayarlarla uğraş, web'den konuyla ilgili çözümleri araştır. İskender Büyük 'ün ''ulan vatanı sevdik be o..... değil ki, ölene kadar dert çekelim.'' repliği bu süreçle çok uyumlu.
Seçim yaparken zaman konusunu ciddi düşünmenizi öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…