Rockstar'ın konsollara katı optimizasyonu biraz işi zorlaştırıyor açıkçası. GTA VI'nın 30FPS çalışacağını düşünürsek ve PS5'i emüle etmenin bilgisayar taraflı donanımsal maliyetine bakarsak PC'ye çıkasıya oynanabilir FPS'leri yakalayacağımızı pek sanmıyorum ben, direkt PC'ye çıktıktan sonra da emüle etmenin pek bir olayı kalmaz zaten. Tabii belli olmaz bir bakmışız GTA VI'yı 60FPS çalıştırıyor da olabiliriz ancak zor bir ihtimal.
Yıllarca PC'ye çıkmayacağını hesaba kat, uzun vadede düşün, konsollarda suyunu sıkıp bitirmeden PC'ye geçmeyecekler, GTA V'i isteseler daha optimize ederler ancak gerek yok, zaten PC'ye çıkmış bir oyun, GTA VI'nın emülasyonu daha yoğun işlenir, çıkışından birkaç ay sonra hatta yıl bitmeden 20 FPS sağlayacak emülatörü çıksa bile tüm dünya ihya olur, ortalık karışır.

Yıllarca PC'ye çıkmayacağını hesaba kat, uzun vadede düşün, konsollarda suyunu sıkıp bitirmeden PC'ye geçmeyecekler, GTA V'i isteseler daha optimize ederler ancak gerek yok, zaten PC'ye çıkmış bir oyun, GTA VI'nın emülasyonu daha yoğun işlenir, çıkışından birkaç ay sonra 20 FPS sağlayacak emülatörü çıksa bile tüm dünya ihya olur.

Yıllarca sürmez ki, Rockstar takvimine baktığımızda genelde 1 ila 1.5 yıl içerisinde bilgisayarlara getiriyorlar. Bu süreçte de yapay zekadan destek alsak bile GTA VI'nın özel optimizasyonunu bilgisayarımızda emüle etmeyi öğrenene kadar çıkmış olur yani.

Şu anda bile RPCS3 ile GTA V oynamaya çalışmak çok sorunlu, tabii PS3 optimizasyonu çok ayrı bir seviyeydi. PS5'te bildiğimiz Zen 2 ve RDNA 2 mimarisi kullanılıyor bunlar bir artı evet ama gün sonunda özel grafik kütüphaneleri ve Low level API'lar kullanılıyor. Rockstar'ın katı ve karmaşık optimizasyonunu da göz önünde bulundurursak gerçekten uğraştırıcı bir süreç.

PS5'te GTA VI 60FPS çalışabilseydi en azından onu taklit ederken 30FPS gibi daha oynanabilir kareler alabilirdik. Ancak PS5'te bile 30FPS çalışabilmesi için özenle optimize edildiğini de varsayarsak PS5 donanımının suyunu sıkmışlar diyebiliriz. Bu da oyunları emüle edecek bizlerin işini zorlaştırıyor tabii.

Gün sonunda uğraştırıcı ve uzun bir süreç olsa da GTA VI'yı oynanabilir seviyede emüle etmek benim de işime gelir ancak gerçekçi bir senaryo olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Emülatör üzerine çok yoğun çalışılıyor, ismini vermeyeceğim bir emülatör şu an yarım saatte bir güncelleme yayınlıyor, çok büyük balon patlatacaklar gibi geliyor, eğer "o" olursa internet karışır tarihe geçer, PS5 emülasyonunda gece ışıkları hiç sönmüyor. @eyre

5-6 yıl boyunca olanları bir kenrara bırakmak gerekiyor, iş gerçekten ciddi, ilgili ekip projeyi yaparsa çok büyük nam yapar, bağışlarla paraya para demezler, bu CyberLeek olayı gibi değil, somut bir şeyden bahsediyoruz, çok büyük vaad ediyorlar, Temmuz ayından beri hiç olmadığı kadar gelişiyor.

Emülatör üzerine çok yoğun çalışılıyor, ismini vermeyeceğim bir emülatör şu an yarım saatte bir güncelleme yayınlıyor, çok büyük balon patlatacaklar gibi geliyor, eğer "o" olursa internet karışır tarihe geçer, PS5 emülasyonunda gece ışıkları hiç sönmüyor. @eyre

5-6 yıl boyunca olanları bir kenrara bırakmak gerekiyor, iş gerçekten ciddi, ilgili ekip projeyi yaparsa çok büyük nam yapar, bağışlarla paraya para demezler, bu cyberleek olayı gibi değil, somut bir şeyden bahsediyoruz, çok büyük vaat ediyorlar, Temmuz ayından beri hiç olmadığı kadar gelişiyor.

Yani evet bu konuda katılıyorum, geçmişte yapay zekâ da yoktu yıllarca amele işini insan eliyle yapmak zorundaydık. Şu anda bu işleri direkt yapay zekaya yıkabiliyoruz.

Ayrıca GTA VI'yi oynamayı zor kılan bir taraf ise PS5 sürümünün 13.60 sürümüne kadar kırılmış olması, leaklere göre de GTA VI'nın çalışabilmesi için 14.10 sürümünü isteyeceği söyleniyor. 14.0 sürümü ile de tüm kopya korumaları vs. baştan aşağı yenilendi. Emüle etmekten çok şu an önümüzdeki en büyük engel bu diyebiliriz.