FracHeliz

Üyecik
Herkese selam,

Kısa bir süre önce PlayStation 5 Slim sahibi oldum. Cihazın kurulumunu tamamladım ve PSN Deluxe üyeliğimi de aktif hale getirdim. Şu ana kadar kütüphanedeki birkaç oyunu deneme fırsatım oldu.

Ancak sistemin sunduğu olanaklar ve oyun yelpazesi oldukça geniş olduğundan, deneyimli kullanıcıların önerilerini almak istiyorum.

Özellikle:
  • Deluxe üyelik kapsamında mutlaka denenmesi gereken oyunlar
  • Sistem ayarlarında yapılması tavsiye edilen optimizasyonlar
  • DualSense özelliklerinden tam anlamıyla faydalanabileceğim deneyimler
  • Genel olarak PS5 deneyimini geliştirecek ipuçları ve öneriler
Konularında fikirlerinizi duymak isterim. Şimdiden katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
eğer arkadaşlarında ps5 kullanıyorsa kardeşlik sistemi yapabilirsin.
Herkese selam,

Kısa bir süre önce PlayStation 5 Slim sahibi oldum. Cihazın kurulumunu tamamladım ve PSN Deluxe üyeliğimi de aktif hale getirdim. Şu ana kadar kütüphanedeki birkaç oyunu deneme fırsatım oldu.

Ancak sistemin sunduğu olanaklar ve oyun yelpazesi oldukça geniş olduğundan, deneyimli kullanıcıların önerilerini almak istiyorum.

Özellikle:
  • Deluxe üyelik kapsamında mutlaka denenmesi gereken oyunlar
  • Sistem ayarlarında yapılması tavsiye edilen optimizasyonlar
  • DualSense özelliklerinden tam anlamıyla faydalanabileceğim deneyimler
  • Genel olarak PS5 deneyimini geliştirecek ipuçları ve öneriler
Konularında fikirlerinizi duymak isterim. Şimdiden katkı sağlayan herkese teşekkür ederi

@FracHeliz, ilk defa mı PlayStation sahibi oluyorsunuz?

• Üyelik kapsamında oyun kataloğu bulunuyor. Bu oyun kataloğunda şu oyunları öneriyorum: The Last of Us Part 1, God of War, God of War: Ragnarok, Days Gone, UFC 5, God of War, racthet clank, Bloodborne. UFC 5 hariç diğer oyunların hepsi Türkçe destekli. Eskiden katolokta daha iyi oyunlar vardı ancak çeşitlilik azaltıldı. Bir de deneme sürümleri var ancak ondan pek haz almazsın diye düşünüyorum. Katalog harici mükemmel oyunlar var, The Last of Us part 2 Remastered gibi. İstersen öneri yapabilirim.

• Sistem ayarlarını televizyonuna/monitörüne göre ayarlaman gerekiyor. Ekran ve çözünürlüğü desteklenen en son seviyeye getirin. Performans modunu aktif hale getirin. Son olarak arka plan uygulamalarını kapatın. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız yardımcı olabilirim veya araştırabilirsiniz.

• Dualsence için bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece kontrolcüyü güncelleyin yeterli.
Bir de şu videoyu izlerseniz genel bilgi sahibi olabilirsiniz.

@FracHeliz, ilk defa mı PlayStation sahibi oluyorsunuz?

• Üyelik kapsamında oyun kataloğu bulunuyor. Bu oyun kataloğunda şu oyunları öneriyorum: The Last of Us Part 1, God of War, God of War: Ragnarok, Days Gone, UFC 5, God of War, racthet clank, Bloodborne. UFC 5 hariç diğer oyunların hepsi Türkçe destekli. Eskiden katolokta daha iyi oyunlar vardı ancak çeşitlilik azaltıldı. Bir de deneme sürümleri var ancak ondan pek haz almazsın diye düşünüyorum. Katalog harici mükemmel oyunlar var, The Last of Us part 2 Remastered gibi. İstersen öneri yapabilirim.

• Sistem ayarlarını televizyonuna/monitörüne göre ayarlaman gerekiyor. Ekran ve çözünürlüğü desteklenen en son seviyeye getirin. Performans modunu aktif hale getirin. Son olarak arka plan uygulamalarını kapatın. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız yardımcı olabilirim veya araştırabilirsiniz.

• Dualsence için bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece kontrolcüyü güncelleyin yeterli.
Bir de şu videoyu izlerseniz genel bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlk PlayStation'ım PS2'di ondan sonra Xbox360'ım oldu sadece geçen jenerasyon konsolum olmadı ama bilgim az biraz var. Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu PS4 yazan oyunları oynarsam sıkıntı çıkar mı?

@FracHeliz, hayır sıkıntı çıkmaz. PS 4 yazan oyunlar PS 4 sürümlüdür. Örnek veriyorum PS 5 de PS 4 sürümlü GTA 5 oynarsınız ancak 30 FPS olur. PS 5 sürümlü GTA 5 oynarsanız 60 FPS ve 4K.

MGS4, Uncharted 1-2-3, Shadow of the Collosus, Gran Turismo 7... İmrendiğim oyunlar, alet hazır mevcut iken alın oynayın.

İlk defa oynuyorsan ps5 ve dualsense ile kesinlikle astrobot ve rachet&clank i bitirmelisin. Joystick'in sınırlarını görmen için iyi olur senin için. Sonrasında GOW, Uncharted Serisi, ghost of tsushima, bloodborne, Spiderman MM. gibi, hem AAA hemde PS Exclusiveleri aradan çıkartırsın.

Sistem için monitör ayarı kolay. Oyunlar içinde performans ve Kalite modu oluyor Ps5 sürümlerinde (hepsinde olamasa da), ona dikkat et.