Rehber PSA otomobillerde hangi şanzımanlar tercih edilmeli?

Özellikle 1.6 PureTech ve EAT8 harika bir kombinasyon. Aynı şeyleri 1.5 dizel için de söyleyebilirim.

Hakkını yeme yahu, güzel donanım da veriyor adamlar.

Yazılım açısından PSA'ya gram güvenmiyorum. Yeni nesil Peugeot ve Opel'ler şu an yazılım sorunlarıyla gündemdeler vallahi.

Aısın şanzımanı ilk olarak 2011 model 140 beygir Ford Mondeo'da kullandım. 6 ileri tam otomatik. Güzel şanzımandı ama yavaştı. Kayınpederin C4 Grand picasso arabası vardı. Onda da etg6 dedikleri şanzıman vardı. Robotik tek kavrama. Alıştıktan sonra fena değildi ancak yokuşta rezil eden cinsten son zamanlarda psa gurubundaki aısın şanzımanları pek deneme fırsatımda olmadı açıkçası. Son 3 yıldır 2020 1.5 TSI Passat'a biniyorum. Çok memnunum.

Çekişi, kesinlikle 1.5 BlueHDi’a kıyasla daha iyi onun. Ufak hacim bile fark ettiriyor. Tabii, o hissettiğiniz bir tık eski teknoloji olmasından kaynaklanıyor. EAT8 o arabada daha pürüzsüz. Beygir yanıltmasın, hacim de önemlidir arabada.

Evet hızı memnun edici.

Düz TSI motor, benim en beğendiğim küçük hacimli turbo motorlardan. Gerçi ben çok turbo beğenmiyorum; atmosferik candır.

DS4'de EAT6 mı vardı? Çok yavaş olduğuna dair söylemler gördüm.

Maalesef EAT8 kadar hızlı değil. Evet, hem EAT6 var hem de otomatikleştirilmiş manuel şanzıman var. Sınıf standartlarını karşılayacak kadar hızlı, diyebilirim. Özellikle çift kavramadan geçecek olanlara yavaş gelebilir. 2012 modellerinin MCP6, yani EAT6 olmaması gerekiyor. Link atarsan hep birlikte bakabiliriz; hem de daha net olmuş olur.

Katılıyorum; şu anda yeni ürünlerde çok şikâyet var. Doğru söylüyorsun. @Hamza Ensar Sağlam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…