Bu ilaçlar genelde karaciğer den atılır, böbreğine bi'şey olmayabilir, dediklerine göre atipik psikoz olabilirsiniz seni 4 yıldır tanıyan biri elbette daha iyi bilir lakin ek görüş alabilirsin, yoksa ihtiyaç anını algılayıp da kullanımını düzenleyebiliyosan ne ala öyle yap, ama depresyon gibi bir şey varsa kişiler genelde depresyonda olduğunu algılamadığı durumlar ağırdır, sende ne var tanın nedir bilemiyorum ama ilaçlarını kullanmanı tavsiye ederim.
Dostum yanlış anlama beni ama bu ilaçlardan sanırım kullanmadın. Ben sana ilaçların etkisini genel olarak söyleyeyim. Türkiye'de çoğu kişi Bipolar, yani manik depresif. Genelde manik dönemlerinde bu kişiler çok ama çok büyük hatalar yapıyorlar. Ve verilen ilaçların neredeyse %80 hep aynı etkiyi yaratıyor. Bir hasta iyileşme aşamasına girdiği zaman depresyona giriyor. Çünkü ilaçlar düşünmeyi başta olmak üzere yavaşlatıyor, dolasıyla düşünmekle birlikte hislerinde aynı şekilde azalıyor, bu durumda seni depresyona, doktorlar içinde iyileşme dönemine girmiş oluyorsun :) Ben özel Psikiyatriye gittim 2 kere ve ikiside beni dinleyip bir çok şeyleri not aldılar, ve bir sonra ki seanslarda buna göre yön verdiler hem dinleme açısından hem ilaçlar. Lakin Devlet doktorları kendisine gelen hastaları doğru düzgün hatırlamıyor bile, çünkü çok fazla sayıda insan gidiyor. Yaptıkları şey ilaç dayamak. 12 tane ilaç kullanan birisine "kullanmanı tavsiye ederim" demen bana göre çok yanlış. Bence azaltmalı, bu sorunları ruh sağlığı kendi ayakların üzerinde durarak başarmalı. Sonuçta iyi olursada sonunda ilaçları bırakmalı. Çünkü ilaçlar senin sağlıklı düşünmeni tetiklemiyor, susman için, düşünmemen için tetikliyor. Yani durduruyor yanlışları ama doğru olanlarıda. Kısacası oduna dönüşüyorsun.