Heyet öyle basit bir şey değil. Psikiyatri önce senin kullandığın ilaç var mı yok mu onu sorar sonra da IQ değerlendirmesi yapar. Eğer psikiyatriden engelli raporu alırsan sonraki yaşamında ehliyet alamayabilir ve bazı kurumlara atanamayabilirsin. İş hayatını zora sokabilirsin. Bol keseden sorunun olmasını anlıyorum fakat geleceğini hesaplayarak hareket etmen lazım. Okulu dondur gerekirse bırak sınıf tekrarı yap ama rapor işine girme. Tanıdık aile hekimi varsa düzenli olarak rapor yazdır.

Heyet öyle basit bir şey değil. Psikiyatri önce senin kullandığın ilaç var mı yok mu onu sorar sonra da IQ değerlendirmesi yapar. Eğer psikiyatriden engelli raporu alırsan sonraki yaşamında ehliyet alamayabilir ve bazı kurumlara atanamayabilirsin. İş hayatını zora sokabilirsin. Bol keseden sorunun olmasını anlıyorum fakat geleceğini hesaplayarak hareket etmen lazım. Okulu dondur gerekirse bırak sınıf tekrarı yap ama rapor işine girme. Tanıdık aile hekimi varsa düzenli olarak rapor yazdır.

Takipli hasta raporu alınabilir mi peki? Devamsızlık süremi uzatmam gerek çünkü gerçekten hem hastalık hem de sürekli hastaneye gittiğim için devamsızlığım doluyor.

Açık öğretime geçemem, ailem hem karşı çıkar hem de seneye yurt dışına gitmeden okuldan çıkmak istemiyorum.
Okul yönetimi ile görüşün durumu. Sağlık raporunuz yurt dışına çıkışınıza bile engel olabilir. Tavsiye etmem. En mantıklısı açıköğretim gibi duruyor.

Bol keseden sorunum var, okul için heyet raporu verirler mi?
Öyle kolay iş değildir. Heyet için sadece sizi Psikiyatri'ye göndermeyecekler. Diğer poliklinikler de görecek sizi. Ve bol keseden sorunum var diyorsunuz. Yatış kararı da verebilirler bazı doktorlar.