Dikkat edilmesi gereken iki şey var benim icin. Birincisi ve en onemlisi; tuslar ve joystick. Aldığın zaman PSP'ye bu Video'daki uygulamayi kurarak tuslari test edebilirsin.
En kritik kisimlardan biri de joystick. PSP'den internet tarayicisina girip Joystick'in drift yapip yapmadigini test edebilirsin. Eger sen Joystick'i herhangi bir yone cevirdigin zaman fare imleci kendi kendine hareket ediyorsa bu PSP joystick olarak sorunludur.
İkinci en onemli olan şey PSP'nin kalan parcalari ve kozmetik durumu. Disk okuyucu calisiyor mu diye test etmelisin. Bunu dolap uygulamasindan ucuz bir pes UMD diski alarak test edebilirsin. Eger UMD disk okuyucu calismiyorsa bozuktur o PSP. Son olarak kozmetik kısmı geriye kalıyor. Pil kapaginin ustunde Sony yaziyorsa pil kapagi orijinaldir. Yazmiyorsa duz kapak seklindeyse o kapak cakmadir. Pek onemi yok ama ben dikkat ediyorum buna. Panel kisminda olu piksel veya derin cizik var mi diye de kontrol edebilirsin. Kasada muhtemel cizikler mevcut olabilir.
Ekstra olarak pili test etmelisin. Bu da onemli. Testi su sekilde yapabilirsin. PSP'yi 3 saat boyunca şarj aletiyle şarj et. Ardindan God of War oyunu yukle PSP'ye ve oyunu AC. Oyunun baslama menusunde oyle beklet cihazi. Ve bir kronometre AC telefondan. Pilin kac saat gittigini test edersin. 1 saat civariysa batarya cop olmus demektir. Fakat 2-3 saati goruyorsan gayet iyi durumda bir batarya suresi bu.
Ekstra 2: Aksesuarlar. Batarya, şarj aleti olsa yeterli. Canta falan fiyati sisiriyor sadece. Şarj aleti onemli. Konsola sahip olma hissini daha iyi yasatiyor. Bataryasi yoksa PSP'yi alma sirf ucuz diye. Kaliteli batarya yok Türkiye'de hepsi yan sanayi neredeyse.
Farkli sorularin varsa sorabilirsin. Konu sahibine dedigim gibi sen de ilan paylasabilirsin. Param Güvende ile alacagin icin guvendesin.
Cop. Bu ilani almayi dusunmeyin bile. Orijinal bataryanin degeri zaten tek basina 1.000 TL falandir. 3000 serisi PSP'nin en gelismis versiyonu diye geciyor fakat 2000 serisi almak cok daha mantikli. Daha ucuz ve tasarim farkliligi disinda ayni cihaza sahip oluyorsun. 2000 serisi PSP'de Sony yazisi sagdayken 3000 serisinde solda. Bunun gibi tasarim farkliliklari var. Ayni oyunlari oynatiyor hepsi zaten.
82 oyun dedigi muhtemelen NES donemi Mario oyunlari falan. Buyuk oyun sayisi maksimum 10'dur. Senin cihaza en az 50 buyuk PSP oyunu yuklenir rahatça. Oyun yuklemek aşırı basit zaten.