Yanlış bilgi: UMD kopyalanamaz, yazılamaz.
İkisi de j-RPG cenneti vallah' ama PS2 derdim. Kendince daha zor, ve daha eğlenceli.

PS2'nin zorluğu oyunların zorluğundan, PSP daha zor ama kontrollerden kaynaklı :D

Bence PSP koleksiyonu boş iş özellikle PS2 de konsolun kendisi değil de bazı oyunlar ve aksesuarlar çok değerli bazı mağazalarda çıkışına özel PS2 tasarımlı aksesuarlar satıldı.

Bir neslin travması mesela kafayı yedirtiyordu :D özellikle pataponun ilk oyununda bu bir hatadı 2 ve 3 de düzelttiler.

1756803965704.webp

1756804023579.webp

Güzel cevap. Aslında ilk olarak PSP koleksiyonundaki hit oyunları toplasam, ardından PS2'ye yönelebilirim. Ya da tam tersini de yapabilirim.

PSP de daha fazla korsan oyun var UMD'yi nasıl yapıyorlar anlamıyorum ama 100 TL'ye satıyorlar :D

Son düzenleme:
Bunu bilmiyordum. UMD'nin orijinalligini nasil anlayabilirim peki? Eger durum boyleyse direkt cipsiz PS2 alip ardindan oyun almak en mantiklisi olur.
UMD asla ve asla başka firmalara açılmadı, ve R ne de RW sürümü bulunmakta. Korsan değil de. CS stilinde well worn diyelim onlara.

UMD asla ve asla başka firmalara açılmadı, ve r ne de RW sürümü bulunmakta. Korsan değil de. CS stilinde well worn diyelim onlara.

Ark-4 gibi cfwlerle çalışan versiyonları var piyasada bizim burada da bulunuyor ama neden onu alırlar anlamıyorum. En belirgin şeyi de arka tarafları siyah oluyordu Sony siyah UMD yaptığını hatırlamıyorum.

Ark-4 gibi cfwlerle çalışan versiyonları var piyasada bizim burada da bulunuyor ama neden onu alırlar anlamıyorum. En belirgin şeyi de arka tarafları siyah oluyordu Sony siyah UMD yaptığını hatırlamıyorum.
Eğer kasedi ise; Normal. Diskin kendisi ise üretim partisi olabilir, bazı region'lara özel. Çünkü korsan UMD %100 şekilde imkansız.

Eğer kasedi ise; normal. Diskin kendisi ise üretim partisi olabilir, bazı region'lara özel. Çünkü korsan UMD %100 şekilde imkansız.

Hiçbir fikrim yok ama hepsinin özel parti olma ihtimali de düşük ve Sony'nin gümüş standartlarına uymuyor. Benim şöyle bir tahminim var ama ne kadar tutarlı emin değilim boş bir UMD kasetine boyut olarak yakın atıyorum şu an tamamen bir mini DVD r ile değistirip eklentiyle bu sınırı aşmış olabilirler ama bu türlüde yine ucubeliğe kaçıyor. Mini DVD r tabii ki çapından buna uygun değil ama Çin'de biraz araştırdığımda UMD boyutunda dileklerin satıldığını gordum.
Tabii UMD okuyucu yanıkları okuyamıyor bu yüzden siyahlığı hala çözemedim.

Hiçbir fikrim yok ama hepsinin özel parti olma ihtimali de düşük ve Sony'nin gümüş standartlarına uymuyor. Benim şöyle bir tahminim var ama ne kadar tutarlı emin değilim boş bir UMD kasetine boyut olarak yakın atıyorum şu an tamamen bir mini DVD r ile değistirip eklentiyle bu sınırı aşmış olabilirler ama bu türlüde yine ucubeliğe kaçıyor. Mini DVD r tabii ki çapından buna uygun değil ama Çin'de biraz araştırdığımda UMD boyutunda dileklerin satıldığını gordum.
Tabii UMD okuyucu yanıkları okuyamıyor bu yüzden siyahlığı hala çözemedim.
Mini-DVD okuması imkansız, UMD, DL ve kendine ait sector'e sahip. ISO9660 (klasik CD/DVD gibi) ve özel dosya sistemi var. DVD daha önce modder'lar tarafından denendi, PSP Drive swap bile edildi; Sonuç beyhude.

UMD'nin erken patentlerini bulabilirsen (zor değil), MiniDisc 2.0 olarak geliştirildiğini bulursun. Kısaca UMD'nin yolu MiniDisc'ten geçiyor. Ve o da imkansız, çünkü sector.

UMD'nin yanık olarak okunması da imkansız (dediğin gibi), çünkü diske veri zaten yakılır. İki kere yanıksa her yer 1 olur, null'a düşer.

Mini-DVD okuması imkansız, UMD, DL ve kendine ait Sector'e sahip. ISO9660 (klasik CD/DVD gibi) ve özel dosya sistemi var. DVD daha önce Modder'lar tarafından denendi, PSP Drive swap bile edildi; sonuç beyhude.

UMD'nin erken patentlerini bulabilirsen (zor değil), minidisc 2.0 olarak geliştirildiğini bulursun. Kısaca UMD'nin yolu Minidisc'ten geçiyor. Ve o da imkansız, çünkü sector.

UMD'nin yanık olarak okunması da imkansız (dediğin gibi), çünkü diske veri zaten yakılır. İki kere yanıksa her yer 1 olur, Null'a düşer.

Sorunu kökünden çözüp tahtakaleye gitme zamanı geldi sanırım :D