Çözüldü PSU montajı sonrası bilgisayar açılıp direkt kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaaaj

Üyecik
Arkadaşlar PSU montajı yaptıktan sonra bilgisayar açılıyor ve 1 saniye geçmeden direkt kapanıyor. Neden olabilir? Bilgisayar kapandığında PSU kablosunu söküp takmadan da yeniden açılmıyor.

Bütün güç kablolarını sök.
BIOS pilini çıkartıp tak.
İşlemci fanını kontrol et.

Güç kaynağının kablosunun takılacağı yer ve girişi bellidir zaten. Bunu yanlış takmanız pek olası değil.

Yanlış bir bağlantı yaptınız kısa devre yapıyor muhtemelen, kasa içinin görsellerini paylaşırsanız kontrol edeyim.

@kaaaj

Kısa devre, sadece yanlış bağlantıdan dolayı yapmaz. Kasa içerisinde statik elektriklenme dahi kısa devreye yol açabilir. İlk önce kabloları kontrol edip daha sonrasında ise güç kablolarının sökülüp, BIOS pilinin çıkartılıp tekrar takılması gerekir.

tam cekemedkm hocam gozukmuyor pek baska hangi açılardan cekmemi isterseniz solyebilirisnz

her seyi ciplak elle yaptim hocam statik elektriklenme olabilir mi diye dusunmedim degil

Dosya Ekleri

• IMG_20250615_000519.webp
    4 MB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20250615_000459.webp
    2 MB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20250615_000454.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20250615_000528.webp
    6,6 MB · Görüntüleme: 57
tam cekemedkm hocam gozukmuyor pek baska hangi açılardan cekmemi isterseniz solyebilirisnz

her seyi ciplak elle yaptim hocam statik elektriklenme olabilir mi diye dusunmedim degil

Geriden tüm kasa içi görünecek şekilde çekerseniz iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…