Çözüldü PSU şarteli kapatılıp açılmadan sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sistem

Becerikli
Merhaba, mahallede birkaç gün önce elektrik çalışması oldu, jeneratör ile 2-3 defa elektrik gidip geldi. O süre zarfında PC otomatik olarak açıldı ve PSU'yu kapatıp açtığımda PC direkt açılıyordu. Hiç böyle bir şey yoktu, son 1 haftadır böyle oluyor.

Çözüm
BIOS'da AC BACK ayarı vardır, o açıksa enerji gidip geldiğinde sistemi tetikler, açıksa kapatın.
PSU'yu açtığında sistemin açılması normal değil mi? Başlıkta yazan farklı içerikte yazan farklı açıkçası anlamadım.

Artı -1 Eksi
BIOS'da AC BACK ayarı vardır, o açıksa enerji gidip geldiğinde sistemi tetikler, açıksa kapatın.

Çözüm
BIOS'da AC back ayarı vardır, o açıksa enerji gidip geldiğinde sistemi tetikler, açıksa kapatın.

Bu olay daha önce yoktu sadece 1 hafta önce elektrik sorunu oldu sonra bu oldu.

PSU'yu açtığında sistemin açılması normal değil mi? Başlıkta yazan farklı içerikte yazan farklı açıkçası anlamadım.

Şöyle o tuşu kapatıp açtığım an PC direk açılıyor güç tuşuna basmadan.

Olabilir, siz BIOS'a bakın AC back ayarına.

Bilgisayar açılırken del tuşuna basıp BIOS'a girin, BIOS'da arama kısmı vardır oraya AC yazın çıkar.

Bilgisayar açılırken del tuşuna basıp BIOS'a girin, BIOS'da arama kısmı vardır oraya AC yazın çıkar.
Kral restore AC Power loss vardı AC yazınca o cıktı onu Power ondan Power off yaptım şu anlık testtimde acılmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…