Nathenneil

Becerikli
Merhaba,

İtopya üzerinden sistem topladım fakat sistemi çalıştırdığım zaman tuhaf bir uğultu çıktığını fark ettim.

PSU'dan geldiğini düşünüyorum, yaklaşınca ses daha çok geliyor. Sistem boştayken bile bu ses geliyor. Ne yapmalıyım, bir zararı var mı?

İtopya bir sorun görmedik deyip yolladı. Ses rahatsız ediyor, masada titreme dalgası hissediyorum adeta. Buyurun videosu:

Cw'ye benzemiyor çok, sesi tam alamadım ama bu daha tiz sanırım. Fan sesi falan çok yüksek ihtimal, dert etmeyin. Sesin nereden geldiğini anlamak için fanları girişlerinden çıkarabilir misiniz geçici?

PSU'ya yaklaştırdığım zaman ses daha yakın geliyor hocam PSU'dan şüphelendim.

Cw'ye benzemiyor çok, sesi tam alamadım ama bu daha tiz sanırım. Fan sesi falan çok yüksek ihtimal, dert etmeyin. Sesin nereden geldiğini anlamak için fanları girişlerinden çıkarabilir misiniz geçici?

Hocam NZXT'nin kendi yazılımından fanların rpmlerini düşürdüm şu anlık ses kesildi şu şekil indirdim.

1754223511092.webp

Son düzenleme:
Pek anlaşılmıyor tam olarak. Kasa fanlarının hepsini gücünü kesip tekrar çalıştırır mısın sesin kaynağını tam anlamak lazım.

Hocam NZXT'nin cam yazılımından fan grafiğini aşağı indirdim çoğu bayağı yukarıdaydı ses şu anlık kesildi görünüyor bu şekilde indirdim.

1754223559685.webp

@Nathenneil, fanları söküp test edin. Ses gelmiyorsa ya ekran kartıdır ya PSU'dur. PSU'dan geldiğini düşünüyorsanız fanını yağlamanız gerekebilir, tabii coil whine yoksa.

Kendi yazılımlarından bütün fanları tek tek durdurarak test ettim hocam NZXT'nin fanları durdurdum baktım ses gitti gibi grafiği aşağı çektim ses şu an gitti görünüyor 1200 RPMlerde çalıştığını gördüm fanların ondan olabilir mi acaba?

Güncelleme: Ses büyük ihtimal psu dan bütün fanları durdurup test ettim ses hala gelmeye devam ediyor

Kasanın üst kapağını çıkardığım zaman ses kesiliyor bunun sebebi ne olabilir

Son düzenleme:
Fanların kablosunu çekip denesen sende sorunu anlayacaksın bizde :D. Önce PSU diyorsun şimdi üst kapat. Fanların vidaları gevşemiş olabilir ya da aralarında olması gereken conta plastik koyulmamış olabilir benim tahminim sorun fanlarda.