PTM7950 termal pad incelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Baran Kerimov
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 607
  • Etiketler Etiketler
    laptop
Selam, 9 ay önce satın aldığım 40*40 boyutundaki PTM7950'yi incelemek istedim. Sıcaklıklar konusunda oldukça fark yarattığını söyleyebilirim.
Ürünü aldığım link; https://www.ebuy7.com/tr/honeywell-...e-cpu-thermal-paste-pad-patch-material-1.html
Ürünü 200 TL'ye aldım ve toplam 500 TL ödedim.
Elime ulaşması 15 gün sürdü (PTT'nin geç getirmesinden kaynaklı)
Kargoyu E-packet seçtim.
Boyutu;

Ürünü laptopun işlemcisine ve ekran kartına uyguladıktan sonra ekran kartına bir kere daha uygulamalık arttı.
Cinebench R23; (İşlemci 95W sabit çekti, maksimum 69 dereceye ulaştı)

Oyun Testleri;
Fan RPM: 5500 RPM (45-46 desibel)
Ayrık GPU: Devre dışı
NVIDIA Driver: 576.80
NitroSense Modu: Dengeli
Güç Modu: Dengeli
Windows Sürümü: Forza Horizon 5, GTA 5 Windows 10, diğer oyunlar Windows 11'de yapıldı.
Sıcaklık: Forza Horizon 5 ve GTA 5 testleri yeni, diğerleri geçtiğimiz kışa aittir.
Test uzunluğu: Her fotoğraf 15 dakika oyun oynandıktan sonra çekilmiştir. (RDR-Cyberpunk gibi bench attığım oyunlar dışında)
Forza Horizon 5;

GTA 5;

Cyberpunk 2077;

Counter-Strike 2;

God of War;

Hogwarts Legacy;

Spider-Man Miles Morales;

RDR2;

PTM7950 hakkında sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Elinize sağlık güzel rehber, bende kendi cihazımın incelemesini yayınladım. Thermalright helious da uygulanabilir.

Evet, Thermalright Heilos oldukça güzel. Türkiye'de satılıyor olup ucuz olması büyük avantaj.

Evet, Thermalright Heilos oldukça güzel. Türkiye'de satılıyor olup ucuz olması büyük avantaj.
269 lira gibi bir fiyatı var ikisi de termal macunlara göre çok daha iyi iş çıkarıyor, peki bu termal pad kaç yılda bir değişim yapılması gerekiyor ? Ömürlük mü bunlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 9 aydir kullaniyorum bir sicaklik artisi olmadi henuz, aksine ilk aldigim gune gore daha dusuk sicakliklar aliyorum. Ama bence 1 yil sonra degistirilmeli.

Ben 9 aydir kullaniyorum bir sicaklik artisi olmadi henuz, aksine ilk aldigim gune gore daha dusuk sicakliklar aliyorum. Ama bence 1 yil sonra degistirilmeli.
Nasıl çiplerin üzerinden sökülüyor değiştirmek istesek mesela, zor mu acaba ?.

Valla evet sökmesi zor biraz. Söken bir arkadaşım vardı Discord'da yayındayken sökmüştü ama ne kullandığını hatırlamıyorum.
O kısım zor bir tık, çipe zarar vermeden doğru bir şekilde sökmek gerekiyor onun haricinde bir zorluğu yok.

O kısım zor bir tık, çipe zarar vermeden doğru bir şekilde sökmek gerekiyor onun haricinde bir zorluğu yok.
Ama kesinlikle macun kullanılmayı bırakılıp bu pedleri kullanmalı insanlar. Adana sıcağında bu havada 65 derecede Forza Horizon oynayabiliyorum. Eskiden kışın 80-85 derecelerde oynuyordum macunla. Fark çok büyük.

1 yıl çok kısa bir süre. Bazı macunlar için kısa bir süre ki pedlerin macunlardan çok daha uzun ömürlü olduğunu düşünürsek 1 yıl çok kısa. Pump out riski yok zaten, performansı da daha iyi genel olarak pedlerin. Ee gittiği yere kadar kullanmak en mantıklı seçenek. 4-5 yıl rahat gidiyor zaten.

Bu konuya kesinlikle katılıyorum. Helios'un değeri bilinse piyasada ne MX serisi kalır ne de Kryonaut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…