gladyotör

Uzman
Merhaba, Letgo üzerinden mouse aldım 150 TL'ye fakat 500 TL altı olduğu için bireysel aldık. 210 TL kapıda ödeme yaparak aldım fareyi. Satıcı benden 150 istiyor, o sadece kargo ücreti diyor. Gelen ürün 160 gram, 1 kg ürünler 175 TL, bunda bir yanlışlık mı var yoksa doğru mu? Satıcı da ben de zor duruma girdik. Eğer yanlış ise, satıcı mı yoksa PTT çalışanı mı yanlış girdi? Tek alışverişim değil, ben de gönderdim uzağa bireysel, daha ağır ürün ancak ürün kadar pahalı olduğunu hatırlamam. Ne yapmam lazım? Doğruysa da bana hangi kargoya vereceğini falan da söylemedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkedeki en ucuz kargo firması PTT olmalı zaten. Bu kadar pahalı olması yüksek ihtimal gönderen adam gereksiz özellikleri açtı. Kargo geleceği zaman aranmak gibi ya da gelen kutu büyüktü.

@steelumut bu tepkiyi atmanızın sebebi nedir ?

Ülkedeki en ucuz kargo firması PTT olmalı zaten. Bu kadar pahalı olması yüksek ihtimal gönderen adam gereksiz özellikleri açtı. Kargo geleceği zaman aranmak gibi ya da gelen kutu büyüktü.

Gelen kutu küçüktü normal mouse boyutu bende çok gönderim yaptım bu kadar tutmadı bana hangi kargoya vereceğini de söylemedi zaten ne yapmam lazım şu an ben yanlış ücretlendirme yapılmış olabilir diye düşünüyorum.

Merhaba, Letgo üzerinden mouse aldım 150 TL'ye fakat 500 TL altı olduğu için bireysel aldık. 210 TL kapıda ödeme yaparak aldım fareyi. Satıcı benden 150 istiyor, o sadece kargo ücreti diyor. Gelen ürün 160 gram, 1 kg ürünler 175 TL, bunda bir yanlışlık mı var yoksa doğru mu? Satıcı da ben de zor duruma girdik. Eğer yanlış ise, satıcı mı yoksa PTT çalışanı mı yanlış girdi? Tek alışverişim değil, ben de gönderdim uzağa bireysel, daha ağır ürün ancak ürün kadar pahalı olduğunu hatırlamam. Ne yapmam lazım? Doğruysa da bana hangi kargoya vereceğini falan da söylemedi.
Kargoda yanlış olmaz çünkü kafasına göre girmiyor o kiloyu veya ölçüyü. Hepsini ona göre tartısı ve ölçme aleti var. Yani muhtemelen kutu büyüktür. Ayrıca senin ürünü ucuza almış olman ile kargo fiyatının alakası nedir?

Kargoda yanlış olmaz çünkü kafasına göre girmiyor o kiloyu veya ölçüyü. Hepsini ona göre tartısı ve ölçme aleti var. Yani muhtemelen kutu büyüktür. Ayrıca senin ürünü ucuza almış olman ile kargo fiyatının alakası nedir?

Ben kaç tane ürün alıp sattım üründen fazla kargo vermedim nasıl ne alakası var gelen kutu ne kadar büyük olabilir direksiyon seti almadım mouse aldım gelen kutu küçüktü o kadar alıp satmam da mouse vesaire gibi ürünlere 60/90 TL çıkmıştır kargo en fazla satıcı benden habersiz özel şeyler ekledi mi bilmiyorum haberim yok.

Hiçbir şey anlamadım satıcı da mağdur olsun istemiyorum bilmiyorum Rampage kutulu mouse kutusuna koymuş vermiş gerisini PTT paketlemiş zaten.
1 kg ürüne 175 TL diyor ben 160 grama nasıl 210 ödedim sadece kargo olarak ben ürün + kargo sanıyorum.

Yanlış olmuş girilmiş diye kendisine danışmasını söylüyorum o daha benim sorumluluğum değil diyor normalde benim böyle deyip savmam lazım ama bende aynı zamanda satıcıyım halinden anlamak için izah etmeye çalışıyorum kendisi tamam dese dilekçe yazacağım alıcı olarak kapıda ödediğim için iki tarafında desteğiyle olmalı ancak o illa IBAN'a parayı gönder diyor.

Son düzenleme:
Dostum o zaman eğer PTT'de geriye dönük kargo sorgulama varsa bu gidip kargo detaylarını sorgulatabilirsin ya da aynı şekilde ürünü geri alıcı ödemeli 210 TL çıkacak şekilde geri gönder. Madem satıcı ilgisiz aynı muameleyi ona yapabilirsin.

Dostum o zaman eğer PTT'de geriye dönük kargo sorgulama varsa bu gidip kargo detaylarını sorgulatabilirsin ya da aynı şekilde ürünü geri alıcı ödemeli 210 TL çıkacak şekilde geri gönder. Madem satıcı ilgisiz aynı muameleyi ona yapabilirsin.

Onun uğraşması lazım aslında benim uğraşmam da anlamsız ben yazacağımı yazdım geriye ne diyecek bakalım gitse aslında büyük ihtimalle düzeltilir iptal başvurusu yapacak bende dilekçe vereceğim ancak satıcı hatalı hizmet ekledi mi onu da bilmiyorum kapıda ödeme hizmetini o da açmış olabilir o zaman sorumluluk onda söylemedi de üstelik veya PTT'nin klasik sorunu ürün + fiyat yapacağı yerde yanlış girildi belki.

Müşteri hizmetleri de dedi ki kargomuz o tutarı belirlemez satıcı belirler diyor ve alıcı olarak ben daha çok kafa yordum satıcıdan :D

PTT'nin bana verdiği kargo faturası bu diyor ben anlamadım bir şey neye istinaden 210₺ bu

Dosya Ekleri

• Picsart_25-07-08_23-37-39-625.webp
    Picsart_25-07-08_23-37-39-625.webp
    740,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme: