Dün sipariş verdim ve PTT Kargo ile gönderiliyor bugün PTT Kargo adına adresiniz yanlıştır lütfen güncelleyin diye bir SMS geldi. Bu zamana kadar hiç gelmemişti acaba PTT kargoda bir açık mı var daha ilk günden dolandırıcı mesajlar geliyor? Ve bu linke tıklamis annem ama hiçbir bilgi vermemiş bir sıkıntı olabilir mi? Link shorturl ile başlıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?PTT Kargo'yu arayabilir ve durumu teyit ettirebilirsiniz. Bu tarz mesajlar çoğunlukla dolandırıcılık amacıyla gelebiliyor. Prosedürü tam bilmiyorum ama koskoca PTT link kısaltma servisi kullanmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bilgi vermediyseniz endişe edecek bir durum yok.
Geçen gün aynı durum bana yaşandı. Ben ikas platformunu kullanan bir siteden alışveriş yaptım, belki platformla ilgili olabilir.
- Makaleler
- 17
Bana yaklaşık 2 senedir geliyor o SMS'lerden, silip geçiyorum.
angarya_messi
Yetkin
Dün sipariş verdim ve PTT Kargo ile gönderiliyor bugün PTT Kargo adına adresiniz yanlıştır lütfen güncelleyin diye bir SMS geldi. Bu zamana kadar hiç gelmemişti acaba PTT kargoda bir açık mı var daha ilk günden dolandırıcı mesajlar geliyor? Ve bu linke tıklamis annem ama hiçbir bilgi vermemiş bir sıkıntı olabilir mi? Link shorturl ile başlıyor.
Kişisel bilgilerimiz milletin elinde oyuncak olduğu için normal karşılıyorum ben. Sipariş verdiğiniz e ticaret sitesindeki gönderi kodunu kontrol edin orada anormal bir bilgilendirme vs. yoksa sorun yok demektir spam SMS'den engelleyip geçin.
PTT Kargo'yu arayabilir ve durumu teyit ettirebilirsiniz. Bu tarz mesajlar çoğunlukla dolandırıcılık amacıyla gelebiliyor. Prosedürü tam bilmiyorum ama koskoca PTT link kısaltma servisi kullanmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bilgi vermediyseniz endişe edecek bir durum yok.
Hocam atan numara 05 ile başlıyordu PTT olmasının imkanı yok.
Geçen gün aynı durum bana yaşandı. Ben ikas platformunu kullanan bir siteden alışveriş yaptım, belki platformla ilgili olabilir.
Trendyol'un çinlilere satıldığını biliyorum da bilgilerimizi sattığını düşünmüyorum hocam.