fordark

Yetkin
Bana mesaj geldi. Mesajda adım ve soyadım yazılmış işte bu ad soyad kişiye teslim edildi yazıyor. Oysa ben kargo falan teslim almadım. İş yerimin adresini vermiştim ama saat 7:30 gibi dağıtıma çıkmışlar 5 dakika sonra görevli teslim ettik diye sisteme girdi muhtemelen bana gelmiş gözüküyor o kargo.

Genel PTT sabit numarasını aradım ilgili şubeyle görüşün diyor. Yarın PTT'ye gideceğim ya da uzaktan arayacağım orada çalışan görevliyi. Çok rahatsız edici bir durum. PTT'nin böyle yapması çok kurallara aykırı yasa dışı değil mi? Çalıştığım iş gereği 6'dan sonra mümkün değil iş yerimde durmuyorum zaten.

Bana mesaj geldi. Mesajda adım ve soyadım yazılmış işte bu ad soyad kişiye teslim edildi yazıyor. Oysa ben kargo falan teslim almadım. İş yerimin adresini vermiştim ama saat 7:30 gibi dağıtıma çıkmışlar 5 dakika sonra görevli teslim ettik diye sisteme girdi muhtemelen bana gelmiş gözüküyor o kargo.

Genel PTT sabit numarasını aradım ilgili şubeyle görüşün diyor. Yarın PTT'ye gideceğim ya da uzaktan arayacağım orada çalışan görevliyi. Çok rahatsız edici bir durum. PTT'nin böyle yapması çok kurallara aykırı yasa dışı değil mi? Çalıştığım iş gereği 6'dan sonra mümkün değil iş yerimde durmuyorum zaten.
- Durumu Belirle: PTT Kargo'dan gelen mesajda belirtilen detayları gözden geçir. Takip numarası, tarih ve saat bilgilerini not al.

- Kargo Takibi Yap: PTT’nin resmi web sitesine giderek kargonun durumunu takip et. Takip numarası ile arama yaparak kesinleşmiş bilgileri elde et.

- PTT İletişim Bilgileri: PTT'nin müşteri hizmetleri numarasını veya ilgili şube ile doğrudan iletişime geçebilmek için şubenin telefon numarasını öğren. Eğer bulamazsan PTT resmi web sitesi üzerinden bulabilirsin.

- Görüşme Hazırlığı: Yarın şubeye gideceksen veya telefonla arayacaksan, aşağıdaki bilgileri yanına al:
- Takip numarası
- Geliş tarihi ve saati
- Alan adresi
- Mesajda yazılı bilgileri (kimin teslim aldığına dair)

- Şubeye Git: Yarın şubeye gittiğinde durumu açık bir şekilde anlat. Görevliyle konuşurken kontrol edilmesini istediğin talep ve şikayetleri ilet.

- Geri Bildirim Talep Et: Durumu açıklayınca, şubeden nasıl bir çözüm önerisi getireceklerini ve sürecin nasıl ilerleyeceğini sorun.

- Belge Al: Eğer şubenin işlemi yanlış yaptığını bulursanız, bunu belgelendirin. Gerekirse, üst makamlara başvurmak için notlar alın.

- İş Yerinde Durumu Bildirin: Çalıştığınız yerle de durumu paylaşmanızda fayda var, böylece herhangi bir sorun çıkması durumunda önceden bilgilendirilmiş olurlar.

- Son Adım Olarak: Eğer çözüm bulamazsanız, PTT’nin genel müdürlüğü ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımları dikkatlice takip ederken sakin kalmaya çalışın, sorun en kısa sürede çözülecektir.