BlackShadow

Yetkin
Merhaba, geçen hafta AliExpress’ten iki farklı saat satın almıştım. Aynı saatin farklı renkleriydi. Birinci kargo sorunsuz geldi, ancak ikincisi için dağıtıcı beni aradı ve AliExpress’te ödediğim vergiye yakın bir ödeme çıktığını, eğer yanımda nakit yoksa bunu dağıtım merkezinden alabileceğimi söyledi. Vergisini ödediğim bir üründen nasıl tekrar vergi isteyebiliyorlar?

Hayır 539 TL'lik ürün. Vergi ile beraber 862TL'ye geliyor.
Önceki ürün de bunun aynısı idi. Ondan bir ücret istemediler. İşin komiği satın aldığım Aliexpress sayfasında vergi ödenmiş görünüyor. Kafalarına göre vergi mi koyuyor bunlar?

Hayır 539 TL'lik ürün. Vergi ile beraber 862TL'ye geliyor.
Önceki ürün de bunun aynısı idi. Ondan bir ücret istemediler. İşin komiği satın aldığım Aliexpress sayfasında vergi ödenmiş görünüyor. Kafalarına göre vergi mi koyuyor bunlar?
Ben de TEMU'dan ürün aldım bana da aynısı olur diye korkuyorum ya.

Kaç TL istediler? Verdiniz mi? Aliexpress'e durumu belirtebilirsiniz belki iade yaparlar.
Vermedim tabi ki, 323 lira vergi çıkmıştı Aliexpress'te, benden 310 civarı bir rakam istediler. Teslim almadığım için gönderi dağıtım merkezine geri gitti. Yarın dağıtım merkezine gideceğim.
Satıcıya durumu anlattım ancak vergi ödediyseniz ödememeniz gerekiyor dedi. Bizim ülkenin çiftlik olduğunu tüm dünya bir kez daha gördü sanırım.

Güncelleme: Arkadaşlar sanırım bir yanlışlık olmuş, başkasının ürünü ile benimki karışmış. KTM ye giderek durumu anlattım ve paketi ücret vermeden teslim aldım, ancak boşu boşuna zaman kaybettim. Keşke herkes işini liyakatle yapsa.

Son düzenleme:
Vermedim tabi ki, 323 lira vergi çıkmıştı Aliexpress'te, benden 310 civarı bir rakam istediler. Teslim almadığım için gönderi dağıtım merkezine geri gitti. Yarın dağıtım merkezine gideceğim.
Satıcıya durumu anlattım ancak vergi ödediyseniz ödememeniz gerekiyor dedi. Bizim ülkenin çiftlik olduğunu tüm dünya bir kez daha gördü sanırım.

Güncelleme: Arkadaşlar sanırım bir yanlışlık olmuş, başkasının ürünü ile benimki karışmış. KTM ye giderek durumu anlattım ve paketi ücret vermeden teslim aldım, ancak boşu boşuna zaman kaybettim. Keşke herkes işini liyakatle yapsa.
KTM açılımı nedir? Ben de bu tarz sorunla karşılaşırsam öyle yapayım.