prowsng

Çalışkan
İndireceğim şeyleri hep güvenli yerlerden indiririm ve böyle şeylere dikkat ederim. Buna rağmen Windows Defender'da virüsün engellenemediği uyarısını aldım. Güvenli moda alıp dosya silmeyi denedim ama dosyaları bulamadım. Hiçbir virüs taraması tespit edemiyor. Ne yapmalıyım?

İndireceğim şeyleri hep güvenli yerlerden indiririm ve böyle şeylere dikkat ederim. Buna rağmen Windows Defender'da virüsün engellenemediği uyarısını aldım. Güvenli moda alıp dosya silmeyi denedim ama dosyaları bulamadım. Hiçbir virüs taraması tespit edemiyor. Ne yapmalıyım?

VirusTotal ile taratip linki atınız.

Teknik olarak virüs kategorisine girmez, çünkü kendi kendine çoğalmaz. Ama, kötü amaçlı yazılım (malware) kategorisi altında değerlendirilir ve sisteminize zarar verebilir. Cracklenmiş oyunlar, modlar veya ücretsiz yazılımlar ile gelir. Kaldırılmasında fayda var.

C:\Users[KullanıcıAdı]\AppData\Local\Temp gibi geçici dosya klasörlerini temizlemeyi deneyin.

Bazen virüs kaldırılsa da defender üzerinde görünmeye devam ediyor

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Service klasöründeki dosyaları silerek Defender geçmişini temizleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Tekrar tarayınca çıkıyor mu yine bir kontrol edersiniz.

Yine olmazsa sağlam bir antivirüs programı ile tarayın. Defender yeterli kalmamış olabilir (sanmıyorum)

3 babalarla taratın.