Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ASUS TUF 5070 Ti, Ryzen7 7800X3D, 6400 MHz Corsair RAM, KC3000 SSD var. Steam PUBG'de dokular orta mesafede geç yüklendiği için görüntü orta, uzak mesafe bulanık. Koştukça etrafımdaki nesnelerin dokuları da değişiyor, ayrıca dokuların kenarları da çok keskin ve bazı orta uzak mesafede dokular titriyor. Sorun yazılımsal mıdır, donanımsal mıdır? Bilen biri yazabilir mi?
Anti-Aliasing ayarını en düşükte ve en yüksekte deneyebilirsin. Bu ayar sorun yaratıyordu diye hatırlıyorum ama uzun süredir oynamadığım için net bir şey diyemiyorum maalesef.
Post-Processing ayarını en düşük ve düşük ayarlarda test et, olmadı ultra ile test et.
View Distance ayarı, nesnelerin ne kadar uzaktan renderlanacağı ile alakalı. Low veya ultra deneyebilirsin. Çoğu kişi, adamları görmek için en düşüğe çekiyor ama nesnelerin düzgün görünmesi için en yüksekte kullanıyordum ben.
Sharpen ayarını kapalı ve açık olarak test edebilirsin.
V-SYNC kapalı olmalı. İstersen açık yaparak test edebilirsin fakat önermem.
Geri kalan ayarlar tercihine bağlı. Kalite mi istersin, FPS mi istersin, ona göre seçim yapabilirsin.
Yine V-SYNC ile benzer olan ama monitörü ilgilendiren FreeSync ve G-SYNC ayarlarını kapatarak test edebilirsin. Bazen titreme problemleri yapabiliyor. Kapalıysa da açarak test edebilirsin istersen.
TAA kaynakli oldugunu dusunuyorum. PUBG'de Anti-Aliasing ayarini Medium ve uzerine alirsaniz oyun TAA kullanmaya baslar. Bu yuzden AA ayarini Very Low veya Low alip, tekrar deneyin.
PUBG'de yanlis hatirlamiyorsam Anisotropic Filtering ile alakali bir ayar yoktu. Bu bulaniklik bundan dolayi da olabilir. NVIDIA App'ten veya NVIDIA Kontrol Panel'inden 16x AF zorlamayi deneyebilirsiniz, tabii oyun kabul eder mi orasi mechul. Denemekte fayda var.
Bunun disinda bu dediginizden yola cikarak, Sharpen ayarini kapatmanizi oneririm. Textures ayarinin halihazirda en yuksekte oldugunu dusunuyorum ama onu da kokleyin.
Post Processing ayarinin sizin durumunuzla alakasi olmamasi gerekiyor.
Burada doku degil model demek istemis olabilirsiniz diye dusunuyorum. Bununla alakali ayar da View Distance ayari. Bu ayari kokleseniz bile belli basli modeller ayarlandiklari mesafede pop-in oluyorlar. Buna elleyemiyorsunuz ancak koklemeniz durumu daha az goze batacak hale getirmeli.
Donanimsal oldugunu dusunmuyorum. Donanimsal oldugunu dusunuyorsaniz, farkli bir oyunda deneyin zira PUBG boyle bir seyi test etmek icin pek de iyi bir aday degil.