serhatmorgan

Uzman
Diğer oyunlarda bir sorun yok ama PUBG'de son iki gündür çok düşük FPS ve çok fazla drop sorunu var. Normalde Full ayarlarda 2K'da 350-400 FPS alırken şu an 150-170 FPS alıyorum. Oyunu silip yükledim, oyun dosyalarını doğruladım. Eski sürücüyü indirdim, olmadı. Tekrar güncel sürücüye aldım.

Ekran Görüntüsü (102).webp

Hocam NVIDIA sürücüleri son zamanlarda sorunlu, uğraşıp kafa yormanıza gerek yok. 5070 Ti ve 7800X3D ile ben de drop yiyorum. 4080 kullanan arkadaşım benden az yiyor. Her sistemde farklı tepki veriyor. Bende ortalama FPS stabil ama droplar oluyor arada. 4K ultrada 150 FPS falan alıyorum.

@serhatmorgan DirectX 11 seçince diğer seçeneklere göre normal çalışıyor bende. DirectX 12 seçince droptan oynanmıyor.

Hatta mesela son günlerde CS2 kafayı yedi benim sistemde. 350'lerden 150'lere falan düşüyor; drop giriyor arada. Birkaç hafta önce gayet stabil akıyordu. Tamamen NVIDIA ile alakalı olduğunu düşünüyorum artık. Optimizasyonu iyi hikayeli oyunlarda bu tarz şeyler olmuyorsa kafaya fazla takmayın. Gelen güncellemeleri düzenli yapıp stabil olmasını bekleyeceğiz.

Yok hocam aynı dediğin gibi hikayeli oyunlarda hiçbir sorun yok. Son birkaç gündür PUBG'de inanılmaz FPS düşüşü + inanılmaz bir drop var. Neden böyle oldu anlamadım. Heralde dediğin gibi NVIDIA kaynaklı. Nasıl çözülecek bilmiyorum oyun oynanmıyor yani.

Yok hocam aynı dediğin gibi hikayeli oyunlarda hiçbir sorun yok. Son birkaç gündür PUBG'de inanılmaz FPS düşüşü + inanılmaz bir drop var. Neden böyle oldu anlamadım. Heralde dediğin gibi NVIDIA kaynaklı. Nasıl çözülecek bilmiyorum oyun oynanmıyor yani.
Yapacak bir şeyimiz yok hocam. Ben de üzülüyorum bu duruma. O kadar para verip kart alıyoruz oyun oynatmıyor. Millet bizden kötü sistemle dertsiz tasasız oynuyor. Bende dediğim gibi CS2 sizle aynı ama PUBG'de drop harici FPS düşüşü yok. Şahsen ben hikayeli oyunlara saracağım bir süre. O dönemde zaten gelen güncellemelerle daha stabil olur sorunlu oyunlar. Zaten çıkan her NVIDIA sürücüsünü notlarında 50 serisinin oyun performansı sorunları oluyor. Yani NVIDIA da farkında 50 serisinin düzgün çalışmadığının.