Arkadaşlar merhaba yakın zamanda anakartı değiştireceğim. Şu anki ana kartım eski, kontrolcü ile ARGB ve PWM'leri kontrol ediyorum. Kontrolcünün SATA kablosu da Molex ile güç kaynağına bağlı. Yeni anakart aldığımda kontrolcüyü kullanmadan direk PWM çoklayıcı ile 3 fanı anakart üzerindeki 1 PWM yuvasına taksam gücü alır mı? Kontrolcüyü kullanmak istemiyorum. Yani direk aba karttan güç alabilir mi fanlar? Cevaplarsanız sevinirim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet tüm markalarda var o.

Şimdi sizin anakartınıza baktım ARGB port var o anakartta da, LED kontrolü yapılabilir.

Yani sırf bu iş için anakart değiştirmeye gerek yok, ledleri anakarta takarsınız fanlar içinde PSU'dan güç alan anakart bağlantılı bir çoklayıcı kullanırsınız olur biter.
Ama benim A 620 mk v2 normal mk karda var. Ama v2 de yok :(

Ozaman B650 veya B850 anakarta geçmek için işlemci ve RAM değiştirmeniz lazım, soket farklı.
Tabi tabi değiştircem onları bu attığınızda 6 tane pmw var mış galiba peki kaç tane ARGB pini var
3 tane ARGB portu var, 1 porta 7 fan takılabilir.
O zaman anakart tam bana göre :) teşekkür ediyorum zaten kafam çorba olmuştu birsürü anakart var falan akvaryum kasa var bende 9 tane normal fan 1 tane eksoz 2 tane de hava soğutmanın var yani toplam 12 tane fan olucak kasada :) bunun üstesinden geliyor herhalde kontrolcü olmadan

Benim şu an anakartım çok kötü A620mk V2 yakın zamanda işlemci ve anakart değişimi yapacağım. O yüzden bunları soruyorum amacım anakart üzerindeki yazılımdan fan devirlerini ARGBleri vs ayarlayabilmek. Kumanda ile uğraşmak istemiyorum.

Anakartınızda adreslenebilir fanlar için port mevcut. Yakın zamanda Corsair 3000D airflow kasa için Teknobiyotik'den Dark ARGB Fan Çoklayıcı satın almıştık fakat hiçbir şekilde fan devirlerini ayarlayamadık. Anakarttan veya kumandasından düzelmedi ve Full RPM de çalışıyordu. Bunun yerine OEM Snowman ARGB Fan Çoklayıcı almıştık. Gayet de işimizi çözdü. $20 gibi bir fiyata sizin de probleminizi çözer.

Sağ olun hocam bu anakarta 7800X3D işlemci kullanmayı düşünüyorum. Bir de stabil çalışacak RAM'e ihtiyacım var. Bu konuda önerirsiniz var mı? Bu anakarta uyumlu. Çok RAM var yine piyasada bazıları yüksek MHz de falan stabil çalışmıyormuş falan bir de bunu çözerek tamamdır :)