Yelleeror 11

Becerikli
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıldır Logitech G29 kullanıyorum ve genel olarak memnunum. En çok ETS 2 ve Assetto Corsa oynuyorum. Özellikle son zamanlarda Assetto Corsa'ya bayağı sardım.

Aklımda G29'u satıp, üzerine en fazla 500-1.000 TL ekleyerek temiz ikinci el bir PXN V10 Pro DD almak var.

Bu geçişi düşünmemin en büyük sebebi, Direct Drive (DD) sisteme geçmek istemem. G29'un dişli yapısından dolayı verdiği hissin artık bir noktada yetersiz kaldığını düşünüyorum. Özellikle Assetto Corsa'da DD'nin çok daha akıcı ve gerçekçi bir sürüş hissi sunduğunu okudum.

Ancak kafamda bazı soru işaretleri var:

• Direksiyon hissi gerçekten G29'a göre ne kadar fark ediyor?
  • Geçince "iyi ki geçmişim" dedirtecek kadar büyük bir fark var mı?
  • Pedallar G29'a göre nasıl? G29'un pedallarını seviyorum, bu konuda pişman olur muyum?
  • Vites tarafı nasıl? G29'un vitesine alışmış biri olarak eksikliğini hisseder miyim?
  • Yazılım, FFB, dayanıklılık ve kronik sorunlar konusunda deneyimleriniz neler?
  • Siz olsanız sadece DD hissi için böyle bir geçiş yapar mıydınız?
Özellikle G29'dan PXN V10 Pro DD'ye geçen veya iki seti de uzun süre kullanmış kişilerin yorumlarını merak ediyorum. Gerçek kullanıcı deneyimleri benim için çok önemli.

Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam bence V10 Pro genel olarak daha iyi olsa da pedalları plastik olduğu için pedalları biraz kalitesiz gelebilir. Bütçeniz varsa PXN VD4 veya PXN V10 Ultra'ya da bakabilirsiniz. Bütçeniz çıkmıyorsa da PXN V10 Pro'ya geçtiğinizde pişman olacağınızı sanmıyorum ama pedalları çok kaliteli değil.

Kesinlikle V10 Pro, daha güçlü, sessiz, pedalları sensör ile çalışıyor yani tozlanma riski filan yok. Ayrıca G29 artık çok eskidi.
Hocam vallahi övmek gibi olmasın kesinlikle zaten karşılaştırmıyorum bu durumu pxn v10 pro daha iyi tabii ki ama pedal‘ın metal olması direksiyonun deri olması vitesinde deri kaplama gercekci hissiyat verilmesi biraz g29u çekici yapıyor sizce bu dediğim deri vites falan o konularda eksiklik hissettirir mi birini g29a biraz küçük gözüktü gözüme

En ozet sekilde V10 Pro'ya gecmenize deger. G29 kullanıyorum ve PXN VD4 alip iade ettim. 1 gunde G29 oyuncak gibi geldi. V10 Pro'da da ayni sekilde olur gibi.

Bir de hocam bu bahsettiğim cihazın kronikleri falan olur mu? Sonuçta gözle baktığında biraz daha malzemeden kısılmış motor kısmına önem verilmiş özellikle vites tarafında hiç beğenmedim A7 vitesini.

Hocam vallahi övmek gibi olmasın kesinlikle zaten karşılaştırmıyorum bu durumu pxn v10 pro daha iyi tabii ki ama pedal‘ın metal olması direksiyonun deri olması vitesinde deri kaplama gercekci hissiyat verilmesi biraz g29u çekici yapıyor sizce bu dediğim deri vites falan o konularda eksiklik hissettirir mi birini g29a biraz küçük gözüktü gözüme

Bir de hocam bu bahsettiğim cihazın kronikleri falan olur mu? Sonuçta gözle baktığında biraz daha malzemeden kısılmış motor kısmına önem verilmiş özellikle vites tarafında hiç beğenmedim A7 vitesini.
Pedal metal olsun istiyorsanız PXN V10 Ultra veya VD4 bakabilirsiniz. G29'un vitesi kronik bir vites hocam zaten nesine taktınız vitesin? PXN V10 Pro'nun bilinen kronik bir sorunu yok ama malzeme kalitesi daha iyi olsun istiyorsanız ve bütçeniz varsa VD4 alabilirsiniz.

Eğer bütçenizi daha artıramıyorsanız da G29'dan PXN V10 Pro'ya geçerseniz muhtemelen yine pişman olmazsınız ancak beklentinize bağlı olarak pedallar yetersiz gelebilir.

Son düzenleme:
Pedal metal olsun istiyorsanız PXN V10 Ultra veya VD4 bakabilirsiniz. G29'un vitesi kronik bir vites hocam zaten nesine taktınız vitesin? PXN V10 Pro'nun bilinen kronik bir sorunu yok ama malzeme kalitesi daha iyi olsun istiyorsanız ve bütçeniz varsa VD4 alabilirsiniz.

Eğer bütçenizi daha artıramıyorsanız da G29'dan PXN V10 Pro'ya geçerseniz muhtemelen yine pişman olmazsınız ancak beklentinize bağlı olarak pedallar yetersiz gelebilir.

Hocam sadece söylüyorum bende arada kaldım aslında değiştirmek hiç aklımda yoktu aynı paralara dd hissi almak daha çok mantıklı geldi bana ama malzeme kalitesi olarak da birazcık düşük gelse de çok fazla takılmadım da hocam hani deri kaplaması falan var daha gerçekçi hissettiriyor vites konusunda falan yani kısacası şu anki direksiyonlu setini satıp G29 kutulu garantili benimki gibi temiz garantisi olan kutusu olan PXN V10 Pro almayı planlıyorum ama hissiyat olarak vesaire tatmin eder mi hiç bilmiyorum illa direksiyon olarak düşünmeyin pedalı olsun vites olsun.

Hocam sadece söylüyorum bende arada kaldım aslında değiştirmek hiç aklımda yoktu aynı paralara dd hissi almak daha çok mantıklı geldi bana ama malzeme kalitesi olarak da birazcık düşük gelse de çok fazla takılmadım da hocam hani deri kaplaması falan var daha gerçekçi hissettiriyor vites konusunda falan yani kısacası şu anki direksiyonlu setini satıp G29 kutulu garantili benimki gibi temiz garantisi olan kutusu olan PXN V10 Pro almayı planlıyorum ama hissiyat olarak vesaire tatmin eder mi hiç bilmiyorum illa direksiyon olarak düşünmeyin pedalı olsun vites olsun.
Vitesi zaten G29 vitesine benziyor hocam o konuda sıkıntı yok zaten istediğinizi alabilirsiniz illa PXN A7 vitesini almak zorunda değilsiniz. Pedalda da ne beklediğinize bağlı olarak tatmin edebilir veya etmeyebilir. Ben sizin yerinizde olsaydım bütçe artırıp PXN VD4 alırdım ki ben de V10 Pro ile VD4 arasında kalmıştım VD4 aldım çok memnunum.