Çözüldü PyCharm Simple ORM çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volvoseverim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 310
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Simple ORM'i kurdum fakat from orm import Model komutunda "Model"i ve ORM'yi error olarak gösteriyor. Sizce üzerlerini seçip aşağıdaki gibi paketini indirsem sorun çözülür mü veya doğru "Model"i mi kurmuş olurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kurduğunuz paket buysa pek kurulası bir tanesine benzemiyor. Nasıl kurdunuz?
Evet bu hocam, izledigim tutorial videosunda discord botu ile banka, kumar, veritabanı gibi şeyleri yapmak için lazım olduğu deniyordu, ondan kurmuştum, py -m pip install simpleORM install diyerek. Ama düzgün çalışmadı işte.

from orm import Model satırından, şu paketi indirmek isteyebileceğinizi tahmin ediyorum: orm.

Model, kurulması gereken paketten import ettiğiniz bir sınıf. Model'ı değil orm'i kurmanız gerekiyor.
Bu sorunu çözdü hocam teşekkürler.

Evet bu hocam, izledigim tutorial videosunda banka, kumar, veri tabanı gibi şeyleri yapmak için lazım olduğu deniyordu, ondan kurmuştum py -m pip install simpleORM install diyerek ama düzgün çalışmadı işte.

İlginç bir paket seçimi olmuş videodaki. Bilemedim, PyPI sayfası iç açıcı durmuyor pek.

... py -m pip install simpleORM install diyerek...

Çalıştırdığınız komut şu şekilde galiba: py -m pip install simpleORM. Sondaki fazlalık "install"u yanlışlıkla yazdınız diye düşünüyorum.

Yüklenmesi gereken paketin PyPI sayfasına bakarsanız -ki videoda da gösteriliyor- paketin ismi simpleORM değil simple-orm:

Dolayısıyla komutunuzun py -m pip install simple-orm şeklinde olması gerekiyordu. Sizin komutunuz şu paketi yüklemiş oldu galiba: SimpleORM.

Bu sorunu çözdü hocam, teşekkürler.

Rica ederim fakat bir noktaya değinmekte fayda var: Videodakinden farklı bir paket kurmuş oldunuz, dolayısıyla videoda yapılanları siz yapamayabilirsiniz. İşin o kısmından emin değilim. Videodakinin aynısını kurmak isterseniz onu da anlatmış oldum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…