ozdkuzey

Çalışkan
Merhaba,

Bir Python betiğini PyInstaller kullanarak .exe dosyasına dönüştürmeye çalışıyorum ancak oluşturulan .exe dosyasını çalıştırırken sorun yaşıyorum. Karşılaştığım hata mesajları ve uyguladığım adımlar:

1. Betik Dosyası: Betik dosyam service_script.py bir hizmet (service) olarak çalışmakta. Dosya Windows'da terminalden başarılı bir şekilde çalışıyor. Ancak, çift tıklayarak çalıştırmak istediğimde herhangi bir tepki vermiyor.
  2. PyInstaller Kullanımı: PyInstaller'ı en son sürümle yükledim ve betik dosyamı .exe dosyasına dönüştürmek için şu komutu kullandım: pyinstaller --onefile --windowed service_script.py
  3. Hata Mesajı: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir hata mesajı almadım. Ancak oluşturulan .exe dosyasını çalıştırmaya çalıştığımda terminalde şu hata mesajını aldım: Error starting service: Bir hizmet kopyası halen çalışmakta (1061)
  4. Yapılan Denemeler:
    • Hizmeti manuel olarak durdurup yeniden başlatmayı denedim.
    • --hidden-import ve --clean seçeneklerini kullanarak tekrar dönüştürmeyi denedim.
    • Terminalde komutları tek tek denediğimde hata almadım, ancak .exe dosyasını çalıştırdığımda tepki vermiyor.

Bu sorunu çözmek için hangi adımları izlemeliyim? Benzer sorunları yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör: