Konu Başlıkları Gizle
- 1 Yetenekler
- 2 Kombolar
- 3 Rünler ve Eşyalar
- 4 Oynanış
Selamlar, hoş geldiniz. 2.5 yıldır falan Pyke oynuyorum ve yeterli birikime sahip olduğumu düşünüyorum. 345K Pyke'a sahibim. Pyke'ın her matchupını bilmem onu baştan söyleyeyim. Ben aşırı eğlenceli olduğu için Pyke oynuyorum. Reddit'teki 'En normal Pyke main'lerden biriyim. ADCarry'm bana ss attığı an botu terk eder takım arkadaşlarımı kastırır ADCarry'me acı çektiririm. İyi oynadığımı da ekleyeyim. Anlamadığınız bir yer sorabilirsiniz.

Domination'dan Sudden Impact alıyorum ki ben E kullandığımda Lethality versin ve hem stun süresi artsın hem de E+W yaptığımda hızlıca kaçabileyim.
Zombie Ward ise bir supportun yapması gereken en önemli şey olan görüş temizlemeyi mükemmel pratik hale getiriyor. Totem kırıyorum, yerine otomatik totem koyuyor.
Ultimate Hunter ise ultimin daha hızlı gelmesini sağlıyor.
Inspiration'dan eşyalarımı daha erken almak için Future's Market alıyorum.
Altından ise spellerimin daha hızlı gelmesi için Cosmic Insight alıyorum.
Resolve'den Bone Plating ile yanlış hamlemde en az zarar ile çıkıyorum.
Second Wind pasifimle entegre çalışıyor. Bir de oradan iyileşiyorum.
Unflinching ile fazla CC yediğimde tenacitym artıyor ve yaşama şansım artıyor.
Niteliklerde ise ben her zaman 2 AD 1 tenacity alıyorum. Tenacitynin yanında slow resist olduğu için daha az slow yiyorum. Can alırsanız daha fazla AD'niz olur. Hiç slow, CC yoksa can alabilirsiniz.
Her oyun Umbra alıyorum ben. Totemlere tek atmak için. Ardından duruma göre çizmemi alıyorum. Sonra karşımda Thresh gibi hook karakterleri varsa Edge of Night, kırılgan peelar şampiyonlar varsa daha hızlı infaz etmek ve ulti reseti için Axiom Arc alıyorum.
Her karakteri kişiliğine uygun oynayın. Emin olun kaybetseniz bile eğlenirsiniz. Pyke, bencil katilin teki. Sizde öyle olun(!) Oyunda tabi. Sadece düşük eloda killimi çalma diye küfrederler. Parayı verin sussunlar. He tabi gidip shutdownlı veya çift bufflı rakipleri, takım arkadaşlarınız öldürebiliyorsa öldürmeyin. Oyunu siz taşımıyorsunuz. Late game'de elbet ki oyundan düşeceksiniz. Merak ettiğiniz bir şey olursa yazmaktan çekinmeyin.
Yetenekler
Pasif- Boğulmuşların Nefesi
Pyke çatışmada aldığı hasarın %9'unu gri can olarak depolar. Lethalitysine ve etrafında olan görünür şampiyon başına bonus saldırı gücünün %800'ü kadar artar. Bu orana göre gri can en fazla Pyke'ın can havuzunun %55'i kadar olabilir. Pyke görünmez olduğunda gri canı tüketerek iyileştirir. Ağır yara uygulamak, bu iyileşmeyi kısıtlamaz. Pyke, görünmez olana kadar gri can tükenmez. Görüş olup olmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz. Eğer gri canınız tükeniyorsa görüş yok demektir. Eğer tükenmiyorsa görünüyorsunuzdur. Ayrıca Pyke, eşyalardan can kazanamaz. Kazandığı her 14 canı 1 saldırı gücüne dönüştürür. Bu yüzden Pyke, can ile çalışan eşyalardan yararlanamaz. Warmog gibi. Buna ek olarak Pyke nehirde 1 hareket hızı kazanır.Q- Kemik Zıpkın
Pyke, hançerini ileri doğru savurarak düz bir çizgideki önüne ilk çıkan hedefe (şampiyon öncelikli) fiziksel hasar verir ve yavaşlatır. Basılı tutarsa Pyke yoğunlaşır, hançerin menzili uzar ve önüne çıkan ilk rakibi kendine doğru çeker ve yavaşlatır. Eğer yetenek kullanılmadan basılı tutarak zamanı tükenirse veya yetenek tutturulursa mana bedelinin %75'i iade edilir. Basılı tuttuğunuzda bu skill mermi sayılacak ve Yasuo dubarı gibi duvarlar tarafından engellenecektir. Ancak bastığınızda mermi sayılmayacak ve duvarlar engellemeyecektir. Eğer birini dibinizden çekerseniz o hedefi arkanıza atabilirsiniz. Bu yeteneğin iki halini de kullanırken Flash kullanabilirsiniz. Eğer rakibin dibinden atarsanız havadayken bir basic attack atabilirsiniz. En kolay yolu rakip havadayken shifte basılı tutup sağ tıklamaktır. Eğer yeteri kadar yakınsanız Q ile rakibi duvarın arkasına atabilir veya duvar arkasından çekebilirsiniz.W- Hayalet Sular
Pyke 5 saniyeliğine kamuflaja bürünür ve lethalitysine göre hareket hızı kazanır. Hareket hızı zamanla tükenir. Saldırmak veya yetenek kullanmak, Hayalet Sular'ı sonlandırır. Kamuflajdayken hasar yeseniz bile kamuflaj sonlanmaz. Kendi isteğinizle sonlandırmak isterseniz B tuşuna basabilirsiniz. Pyke'ın 1500 birim yakınındaki rakip şampiyonlar, Pyke'ın yakınlarda olduğundan altlarında çıkan köpekbalığı yüzgecinden ve sesten anlayabilirler. Eğer rakip Pyke'ın ultisine ölecekse farklı bir ses efekti ile uyarılır. Kamuflajdayken normal totemler sizi göstermez ama pembe totemler sizi gösterir.E- Karanlık Gelgit
Pyke seçtiği yöne doğru atılır ve arkasında bir hortlak bırakır. 1 saniye sonra hortlak, Pyke'ı mesafe fark etmeksizin takip eder ve değdiği hedefleri 1.25 saniyeliğine sersemletir. Şampiyonlara fiziksel hasar verir. Sersemletme süresi Pyke'ın lethalitysine göre artar. Pyke bu yetenekle duvarlardan geçebilir. Hortlar mermi sayılır ve Yasuo duvarı gibi skiller tarafından durdurulabilir.R- Derinlerin İntikamı
Pyke X şeklindeki bir alana fiziksel hasar verir. Belli bir canın altındaki şampiyonları ne kadar kalkanları olursa olsun infaz eder. Pyke'ın infaz edeceği can eşiği, Pyke'ın lethalitysi ise artar. Ne kadar çok lethality, o kadar fazla infaz. Pyke ultiyi bir şampiyona tutturursa yanına ışınlanır ve fiziksel hasar verir. Eğer infaz ederse, Pyke ultisini 20 saniyeliğine manasız yeniden kullanabilir hale gelir. Her başarılı infaz, Pyke'a en son asist yapan kişiye 300 gold verir. Eğer Pyke infaz etmeden önce başkası killi alırsa, Pyke 300 gold kazanır. Derinlerin İntikamı, klonları infaz etmez, doğal olarak ulti resetlenmez. Büyü kalkanları ultinin infazını ve hasarını engeller ama Pyke'ın ışınlanmasını engellemez. Pyke ışınlanmadan önce Flash atsa bile ultinin olduğu yerde şampiyon varsa ultinin olduğu yere ışınlanır. Pyke infaz ederken eğer sindirilirse infaz gerçekleşir ama Pyke ışınlanamaz. Pyke'ın bedelsiz infazı süresi, ulti cooldownından eksilmez. Boşa ulti atmazsanız, ultiniz 20 saniye daha hızlı gelir.Kombolar
Muhtemelen oyunun en mobil karakterlerinden birisini oynuyorsunuz. Bir sürü kombonuz var. Bu video ile çoğu komboyu görebilirsiniz. Prowler's ClawRünler ve Eşyalar
Rünler
Genel olarak Hail of Blades oynuyorum. Matchuplara göre girdiğim rünleri bırakayım. Neden aldığımı da açıklayayım.Domination'dan Sudden Impact alıyorum ki ben E kullandığımda Lethality versin ve hem stun süresi artsın hem de E+W yaptığımda hızlıca kaçabileyim.
Zombie Ward ise bir supportun yapması gereken en önemli şey olan görüş temizlemeyi mükemmel pratik hale getiriyor. Totem kırıyorum, yerine otomatik totem koyuyor.
Ultimate Hunter ise ultimin daha hızlı gelmesini sağlıyor.
Inspiration'dan eşyalarımı daha erken almak için Future's Market alıyorum.
Altından ise spellerimin daha hızlı gelmesi için Cosmic Insight alıyorum.
Resolve'den Bone Plating ile yanlış hamlemde en az zarar ile çıkıyorum.
Second Wind pasifimle entegre çalışıyor. Bir de oradan iyileşiyorum.
Unflinching ile fazla CC yediğimde tenacitym artıyor ve yaşama şansım artıyor.
Niteliklerde ise ben her zaman 2 AD 1 tenacity alıyorum. Tenacitynin yanında slow resist olduğu için daha az slow yiyorum. Can alırsanız daha fazla AD'niz olur. Hiç slow, CC yoksa can alabilirsiniz.
Eşyalar
Eşya alırken asla ezbere kasmayın. Pyke'ın amacı stun atıp infaz etmek ve takıma yarar sağlamak. Pyke savaşamaz. Bu yüzden sizi hayatta tutacak işlevsel eşyalar alın. Kullandığım eşya setini aşağı bıraktım.{"title":"THE BLOODHARBOR RIPPER by Aeronight","associatedMaps":[],"associatedChampions":[555],"blocks":[{"items":[{"id":"3865","count":1},{"id":"2003","count":1},{"id":"3340","count":1}],"type":"Starting Items"},{"items":[{"id":"3134","count":1},{"id":"1001","count":1}],"type":"Early Items"},{"items":[{"id":"3179","count":1},{"id":"3117","count":1},{"id":"6696","count":1},{"id":"6701","count":1}],"type":"Most Need Items"},{"items":[{"id":"6695","count":1},{"id":"3142","count":1},{"id":"3026","count":1},{"id":"3814","count":1},{"id":"6333","count":1},{"id":"6694","count":1},{"id":"3156","count":1}],"type":"Items Purchased by Condition"},{"items":[{"id":"2138","count":1},{"id":"2140","count":1},{"id":"2139","count":1}],"type":"Potions"}]}Oynanış
Pyke base armoru yüksek bile olsa, canı az olduğu için kırılgan bir karakter. Skillerini kaçırdığınızda yeterli hasarı çıkaramazsınız. Trade gücü pek yok. Bu yüzden takımınıza bağımlısınız. Amacınız görüşleri temizlemek, yenilemek, rakipleri stunlayarak infaz etmek. Sizin kule yıkmak 1v1 atmak gibi bir amacınız olmamalı. Çarın skill seti müsait değil bi kere. Totem koydunuz, W atın çıkın. Rakibi çektiniz, flashını aldınız; zorlamaya gerek yok. Pyke, takımınızla birlikte oynarsanız sizi adım adım zafere taşır. Sabırlı olun. Ayrıca yanınızdaki ADC kötüyse bota uğramayın bile. Jungler veya midinize yapışarak onu kastırın. Rakip bir kill alıp bot pushluyor, siz ise bir rakip öldürüyor ve karşı ormanı baskılıyorsunuz. Bota mid ve jungunuzla gidip shutdownları alıyorsunuz. Pyke oynarken bencil olmalısınız. İnfaz edebileceğiniz an mantıklıysa infaz edin ve E atıp kaçın.Her karakteri kişiliğine uygun oynayın. Emin olun kaybetseniz bile eğlenirsiniz. Pyke, bencil katilin teki. Sizde öyle olun(!) Oyunda tabi. Sadece düşük eloda killimi çalma diye küfrederler. Parayı verin sussunlar. He tabi gidip shutdownlı veya çift bufflı rakipleri, takım arkadaşlarınız öldürebiliyorsa öldürmeyin. Oyunu siz taşımıyorsunuz. Late game'de elbet ki oyundan düşeceksiniz. Merak ettiğiniz bir şey olursa yazmaktan çekinmeyin.
Son düzenleyen: Moderatör: