Merhaba. Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim ve arkadaşım da başka bir üniversitede bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisi. Ben ilk dönem C gördüm ve bu dönem de Python görüyorum. Dönem sonuna kadar dosya kayıt işlemlerini bitirip bırakacağız. Arkadaşım ise 2 dönemdir Python gördü ve şu an Python'da iyi bir seviyede. Class'ları falan iyi biliyor. Ben 1. sınıf olmamdan kaynaklı mıdır bilmiyorum ama sürekli bir şeyler geliştirmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yol haritası için yapay zekaya sorduğumda bana pek bir faydası olmuyor.
Şu sıralar basit bir mesajlaşma uygulaması yapmak istiyorum. Bu uygulamayı arkadaşımla beraber 2 kişi yapmayı düşünüyoruz. Uygulamada bir sohbet odası olacak ve o odaya herkes mesaj yazabilecek. İlk etapta online bir sistem düşünmüyorum, zor olduğunu düşündüğüm için. O yüzden yerel ağda çalışacak bir proje fikri var kafamda. Bu tip bir uygulama için nasıl bir yol izlememiz gerek? Nelere hâkim olmalıyız?
Şu sıralar basit bir mesajlaşma uygulaması yapmak istiyorum. Bu uygulamayı arkadaşımla beraber 2 kişi yapmayı düşünüyoruz. Uygulamada bir sohbet odası olacak ve o odaya herkes mesaj yazabilecek. İlk etapta online bir sistem düşünmüyorum, zor olduğunu düşündüğüm için. O yüzden yerel ağda çalışacak bir proje fikri var kafamda. Bu tip bir uygulama için nasıl bir yol izlememiz gerek? Nelere hâkim olmalıyız?