Yan yana koyman iyi olmuş, diğeri kötüydü. Renk sıcaklığı farkı çok fazla var bu arada. AW2725DF'de kırmızı tonlama fazla ve 5000k gibiyken G274QPF-QD'de ise sarı-yeşil tonlama çok fazla ve 7000k gibi. Fotoğraflara çok etki etmiş.
R-G-B değerlerini düşürmek renk gamutunu da düşürüyor mu? Yoksa sadece renk doğruluğunu mu etkiliyor? Kırmızıyı azaltmak direkt doygunluğunu azaltıyor gibi geldi.
AW2725DF için birkaç incelemeye baktım, genelde önerilen değer %98 Red, %99 Green ve %100 Blue şeklindeydi. Tabii üniteden üniteye farklılık gösterebilir fakat saturation ayarına ellemeden kırmızı tonlamayı azaltmak istediğimde gain red ayarını %90 falan yapmam gerekiyor. Bu da doygunluğu epey azaltıyor.
Baktığım incelemeler RTINGS, techless ve TFT central. İkisinde 98,99 ve 100, birinde ise 97,98 ve 99 yapmışlar. Saturation ayarına ellememişler. Ben normalde 98, 99 ve 100 kullanıyordum, bir de saturation kısmından red ayarını %50 yerine %49 kullanıyordum. Hatta iyice kırmızılığı geçirmek istersem %88 falan yapmam gerekiyor. Bu terslikte bir iş var.
Nasıl bir yol izlemem izlemem gerekiyor?
@BerkayZ87
Mesela burada normalden fazla kırmızı gözüküyor.
Ben en iyisi kamera sorununu çözdükten sonra paylaşıyım fotoğrafı. Başka türlü imkansız. Bu yüzden iki monitörde olması gerekenden farklı çıkıyor fotoğraflarda.
Eki Görüntüle 173089
Pro modda beyaz dengesini otodan 5500 civarına alabilirsin, bu aralık düz gun ışığı.
5500k pro mod yaptım yine aynı. Benim telde bu özellik yoktu bu arada. Annemin telefonu aldım bu yüzden. Fotoğraf biraz farklı çıkabilir. Yine fotoğrafta normalden fazla kırmızı gözüküyor. Direkt kulaklardan anladım gerçekte böyle değil. Açık pembe gibi normalde. Fotoğrafta aşırıymış gibi gözüküyor.
Kamerada çıkan:
Gerçekte olan (ekran görüntüsü aldım)
%90-95 2.fotoğraftaki gibi gözüküyor fakat kamerada 1.fotoğraftaki gibi çıkıyor. Yapacak bir şey yok.