Detaylar
Kim cevapladı?farketmez1234
Uzman
Kullandığın monitörde OLED yanmasını önlemek için ekran taşıma, piksel temizleme, logo parlaklığı azaltma vb. ayarlar açık mı? Ben de OLED monitör kullanıyorum. 2 ayda 553 saat kullanmışım. Bu ayarları açık tutuyorum, görev çubuğunu gizliyorum. Şimdilik bende de herhangi bir yanma problemi yok.
Kullandığın monitörde OLED yanmasını önlemek için ekran taşıma, piksel temizleme, logo parlaklığı azaltma vb. ayarlar açık mı? Ben de OLED monitör kullanıyorum. 2 ayda 553 saat kullanmışım. Bu ayarları açık tutuyorum, görev çubuğunu gizliyorum. Şimdilik bende de herhangi bir yanma problemi yok.
Parlaklık limitleyici OSD menüsünde seçenek olarak yok ama, monitörde zorunlu abl var kapatamıyorsun. Yani 250nit diye belirtilsede bu monitör 205nit ve gerektiğinde parlaklığı otomatik biraz azaltıyor. Piksel kaydırma OSD menüsünde yok ama, monitörün kendisinde zorunlu olarak var, yine kapatamıyorsun. Monitörün içinde aktif fan var, soğutmayı bu şekilde sağlıyor. Görev çubuğu gizli kullanıyorum. Piksel yenileme monitör kapandığında otomatik yapıyor. Logo parlaklığı azaltma yok.
CRT_User
Yetkin
Samsung G61 OLED monitörümü yaklaşık bir yıl önce aldım. Aldığım günden beri %100 parlaklıkta aktif olarak kullanıyorum. Hatta mat kaplamasını bile çıkarmıştım. Şu ana kadar herhangi bir yanma problemi yaşamadım. Servis menüsünden parlaklıkla ilgili tüm limitleri kaldırmak mümkün mü? Tüm sınırlamaları kaldırıp monitörü maksimum parlaklıkta kullanmak istiyorum.
farketmez1234
Uzman
Samsung G61 OLED monitörümü yaklaşık bir yıl önce aldım. Aldığım günden beri %100 parlaklıkta aktif olarak kullanıyorum. Hatta mat kaplamasını bile çıkarmıştım. Şu ana kadar herhangi bir yanma problemi yaşamadım. Servis menüsünden parlaklıkla ilgili tüm limitleri kaldırmak mümkün mü? Tüm sınırlamaları kaldırıp monitörü maksimum parlaklıkta kullanmak istiyorum.
Kişisel tercihtir bir lafım yok ama ben parlaklığı 65 seviyesinde kullanmama rağmen bir süre sonra gözlerim yanmaya başlıyor. Parlaklığı %100 seviyesinde nasıl kullanabiliyorsun? Ya da şöyle sorayım günde kaç saat monitöre bakıyorsun?
Bilgim yok, hiç araştırmadımda. Ama tüm QD-OLED monitörlerde HDR PEAK1000 modunda, zorunlu parlaklık limitleyici var. Agresif ABL aydınlık sahnelerde parlaklığı limitlediği için ekran loş gözüküyor. Trueblack modu ABL bulundurmuyor, ancak maksimum parlaklık 465nit civarına düşüyor. Bunu kapatabilseydik güzel olurdu.