QoS ayarlarında SP mi WRR mi tercih edilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CGS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 321

CGS

Becerikli
%3 loss var ve darboğazın kaynağını bende belirleyemedim. Nerelerde olabilir? Sizin de dediğiniz gibi oyun kasıyormuş hissiyatı yaşıyorum. Ayrıca QoS için hangi Gateway'i önerirsin? Ayrıca QoS disiplin ve flagi ne olmalı? SP mi? WRR mi? @13367.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bufferbloat tüm ağın herhangi bir yerinde olabilir: PC işlem yetersizliği, Adaptör, Ethernet kablosu, router, ONT ve olt diye uzar gider.

QoS disiplini genellikle trafik diye geçer.

Bufferbloat tüm ağın herhangi bir yerinde olabilir: PC işlem yetersizliği, adaptör, Ethernet kablosu, router, ONT ve olt diye uzar gider.

QoS disiplini genellikle trafik diye geçer.

Sorunlu yeri bulup değiştik diyelim. MikroTik gateway mi? ER7206 mi? Edgerouter 4 gateway mi QoS konusunda bufferbloat için daha iyidir? QoS için bile belli donanım gerekiyor diye biliyorum hangisini almalıyım? Ne önerirsin? Tp link ax73 qos’u bile 1000/1000 hızda çalışması mesela @13367

İhtiyaçlarına ve bütçene göre değişir Edge veya MikroTik aldın mesela Wi-Fi için ekstra bir AP router almalısın. Sadece 1000MBPS QoS için 2GHz işlemcili herhangi bir router yetiyor.

Sen SFP ve QoS ile kullanmak için router arıyorsan: Rehber: FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Büyük ihtimal basit kullanıcısın bu yüzden sfpyi media converter ile dönüştürüp herhangi bir 2.5gbps wan bulunan (ayrıca 2.5gbps lan çıkışı olmasına dikkat et) router ile kullanabilirsin zaten 2.5gbps girişi olan 1gbps qos üstesinden gelebilir.

Son düzenleme:
Peki sqm ile qos’un ne farkı varki birinde donanım yetiyor diğerinde yetmiyor? Ayrıca media convertera bile gerek yok, sfp slotu olan 2ghz cpu’ya sahip bir gateway cihazı sipariş edeceğim bakalım bufferbloat sonucu ne olacak. @13367

QoS sabit kurallar ile belirli trafik türlerini önceliklendirirken, SQM her paketi büyüklüğüne, türüne ve gönderim zamanına gerçek zamanlı kontrol analiz eder, sıralar ve önceliklendirir. Bunu yapmak için Cake veya FQ-CoDel gibi algoritmalar kullanır bu da işlemciyi sömürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…