Makaleler
1
Merhaba. Çalıştığım şirkette bilgisayarda o kadar çok şey yazdırıyorlar ki, dosyayı bazen bulmakta zorluk çekiyorum.
Mantıken şöyle bir şey düşündüm: QR Code Generator gibi sitelerden, Google’da mesela "random number generate 10000 to 999999" arası bir sayı üretip, link kısmına bu sayıyı girerek QR kodu oluşturuyorum.

Bu QR kodunu da belgenin sağ alt arka kısmına çıktı olarak almak istiyorum. Örneğin: “File_715956” gibi.
İlgili dosyada ileride bir değişiklik isterlerse (ki istiyorlar), adama diyeceğim ki: “Belgeyi ver, arkadaki QR kodu okutayım.” Böylece 715956 numarasını bilgisayarda arayıp ilgili dosyayı kolayca bulabilirim.

Ama sorum şu: Bu şekilde numara üretip dosyanın arkasına QR kodunu yapıştırabilir miyim?
Böyle bir site var mı; hem QR kod üretecek hem de çıktıyı yapışkanlı şekilde verecek?

Excel’de Page Layout kısmından ön yüzüne yapıştırabilirim ama bunu istemiyorum. Çünkü belge tarandığında ön kısmında görünmesini istemem; patrona falan gönderiliyor, “bu nedir” diye sorabilir. Gerçi sormayabilir de ama en mantıklısı belgenin arka yüzü yani “back” kısmı olur.

Yapışkanlı olsaydı çok güzel olurdu aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece UV altında gözüken kalemler var. Görünmez kalem diye geçiyor. Onlardan alıp belgelerin arkasına numara yazabilirsin.
Hocam izi falan kaybolmuyor değil mi sonra ben nasıl bulacağım nasıl görünüyor o rakam. Ayrıca bu kalemden nereden alabilirim?

Hocam izi falan kaybolmuyor değil mi sonra ben nasıl bulacağım nasıl görünüyor o rakam. Ayrıca bu kalemden nereden alabilirim?
Uçuculuğu ne durumda bilmiyorum fakat kırtasiyede trendyol'da vs. her yerde bulursun. Ucuz bir şey zaten. Al bir kağıda yaz, ara ara bak yazı uçmuş mu diye.

Uçuculuğu ne durumda bilmiyorum fakat kırtasiyede trendyol'da vs. her yerde bulursun. Ucuz bir şey zaten. Al bir kağıda yaz, ara ara bak yazı uçmuş mu diye.
Başka türlü arkasına kod üretebilirim aslında qr kod ama nedir bu diye soracaklar kafamın etini yiyecekler.

Sadece UV altında gözüken kalemler var. Görünmez kalem diye geçiyor. Onlardan alıp belgelerin arkasına numara yazabilirsin.
Kaliteli birini önerebilir misiniz hocam ayrıca nasıl görünüyor bu?