VRAM, bit değeri, bant genişliği çok yüksek, Intel'de sürücü sorunu ve bazı oyunlarda problem var diye şüpheye düşersen RTX 2060 Super al RX 6600'den kat kat iyidir.
Ek olarak RAM'lerini 2x16 GB yapabilirsen çok uzun süre kullanırsın şu anki sistemini. PSU VS450 gayet yeterli bu arada.
3, 5 veya 10 FPS için bant genişliği ve bit oranından neden feragat edeyim ki? Çok saçma bir kart. Ama size laf anlatamam, istediğiniz kartı alabilirsiniz.
Ekran kartı seçimindeki 128 bit ve 256 bit kavramları, kartın bellek veri yolunun genişliğini belirtir. Bu temel fark, kartın saniyede işleyebileceği veri miktarını doğrudan etkileyerek oyun ve video düzenleme gibi yoğun görevlerde performansı belirler.
256 Bit ve 128 Bit Ekran Kartı: Performansın Detayları
Ekran kartı dünyasında "bit değeri," kartın en kritik performans göstergelerinden biridir. Bu değer, sanıldığı gibi ekran kartı belleğinin büyüklüğü değil, grafik işlemcisi (GPU) ile bellek (VRAM)...
Her şey bit oranı ve bant genişliği mi? Senin bu mantığınla gidersek 5700XT = 3070 oluyor ikisinin de bit değeri ve bant genişliği aynı.
Bit değeri ve bant genişliği önemli ama ilk bakılması gereken özellikte değil bence.
Ben arkadaşımıza çözüm üretiyorum; şu an en düşük bütçeyle ne alınabilir diye bakıyorum. 'Saçma sapan kartlar' derken, o zaman şöyle yapalım: Saçma sapan AMD kartları alıp buraya gelip 'stutter oluyor, kasıyor, takılıyor' diye konular açmayın.
hocam rx6650xt letgoda 7500tl 1 yıl garantisi duruyormuş, rx6700xt de 2021den beri kullanılıyormuş 1 2 sene kullanmadım cs wow oynadım diyor 8000tl, siz olsanız ne yapardınız rx6700xt yi gidip elden kontrol edebilirim diğerini satıcı kargoyla göndericek.
hocam rx6650xt letgoda 7500tl 1 yıl garantisi duruyormuş, rx6700xt de 2021den beri kullanılıyormuş 1 2 sene kullanmadım cs wow oynadım diyor 8000tl, siz olsanız ne yapardınız rx6700xt yi gidip elden kontrol edebilirim diğerini satıcı kargoyla göndericek.
Kağıt üstünde yetiyor da beni korkutan 6-7 yıldır kullanıyor olmam. Black fridayde falan yenilerim en kötü güzel indirim olursa.
Kafamı karıştıran şey psuların ömrünün ne kadar olduğu, bendekini 6 7 senedir kullanıyorum bi 4 5 sene daha götürmezse her türlü değiştirmem gerekicek zaten o yüzden almışken 12gb vramli ekran kartı mı alsam diyodum