renvyx

Çalışkan
Merhabalar, elimdeki mevcut sistem parçaları şu şekilde:
  • ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz (OC) AM4
  • AMD Ryzen 5 5600 3.5GHZ 35MB AM4 65W
  • Inno3D RTX3060 Twin x2 12GB 192Bit GDDR6
  • GSKILL RipjawsV 16GB(2x8) siyah 3600Mhz DDR4
  • Crucial P3 500GB SSD M.2 3500/1900 MB/s NVMe PCIe
  • Thermaltake TR2 S 650W 80+ güç kaynağı
Bu sisteme B650 Anakart, 7800x3D işlemci ve 9060XT ekran kartı alarak güncelleme yapabilir miyim? Tabii ayrıca RAM de gerekiyor ama PSU, SSD güncellemesi gerekmiyor sanırım. Yardımcı olabilecek var mı? Farklı tavsiyelere de açığım. CS2 oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taksitli alabileceksem 75-80 k olur. Bunun dışında 60k

Taksitli olarak bir şeyler çıkartırız illaki.
Sistemin kullanım amacı nedir? 1080 mi yoksa 2k ve üstü mü? FPS mi yoksa hikaye ağırlıklı oyunlar mı? Render vs. alınacak mı?

Her şeyden önce bu sistemi satıp yenisini dizmek daha mantıklı.

Hocam konu sahibi 7800x3d almak istiyormuş yani oyun oynayacağını düşündüğümden zaten başka ne yapacak oyun işlemcisiyle direkt en baba parçaları önerdim fiyat en fazla 68k tutar
Ekran kartını da güncelleyebilir konu sahibi. Buna ek PSU da gerekebilir. Ki oyun oynadığını varsayarsak X870E-E'ye hiç gerek yok. B850M Force kâfi. RAM olarak Patriot Viper Venom 6000MT/s CL30.
İşlemci konu sahibine bağlı. Üstte yazdığım sorulara göre 7800X3D veya 9700X arasında tercih yapabilir.
Şahsi görüşüm her anlamda cevabın 9700X olması yönünde.

Taksitli olarak bir şeyler çıkartırız illaki.
Sistemin kullanım amacı nedir? 1080 mi yoksa 2k ve üstü mü? FPS mi yoksa hikaye ağırlıklı oyunlar mı? Render vs. alınacak mı?

Her şeyden önce bu sistemi satıp yenisini dizmek daha mantıklı.
CS2 oynuyorum sadece. Hikayeli oyun hiç oynamam.
Ayrıca montaj işi gözümü korkutuyor. Sırf bu yüzden fazla para bayılmak da istemiyorum

Ekran kartı ve psu gerekmiyor mu? Montaj işi nasıl hallolur hocam?

Ayrıca montaj işi gözümü korkutuyor. Sırf bu yüzden fazla para bayılmak da istemiyorum

Montaj işini biliyorsanız yapın bilmiyorsanız YouTube de birsürü rehber videolar mevcut oda olmadı İstanbul'da yaşıyorsanız bana ulaşın cüzi miktarlı.birşekilde toplarım.

Hocam 70k ya en fazla bu 3 parça olucaktır ekran kartı ve psu olursa bütçeni arttırman gerekir.

Son düzenleme: