Vindicta

Üyecik
Merhaba.

Mevcut sistemim;
  • AMD Ryzen 7 5700X.
  • MSI B350 Mortar.
  • NVIDIA 4070 Super.
  • Corsair H100 Sıvı Soğutucu.
Mevcut sistemim bu şekilde, ekran kartı ve işlemci soğutucuyu yeni bir sisteme aktarmak istiyorum. Mevcut sistemi ara ara yükselttim fakat artık son derece eski hissettiriyor. (ilk hali Ryzen 5 1600 ve GTX1060) güncel teknolojileri destekleyen bir sistem tavsiyesi istiyorum. İlk sorum mevcut ekran kartımla AM5 platformuna geçmek kayda değer bir etki yaratır mı? İkinci sorum ise bu sisteme uygun fiyat performans işlemci RAM anakart ve PSU önerisi (tercihen beyaz). Bütçe çok sorun değil, fiyat performans ve ekran kartıma denk parçalar olması yeterli. Kasa olarak Hyte Y60 düşünüyorum.

Değerli yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Mevcut sistemim;
  • AMD Ryzen 7 5700X.
  • MSI B350 Mortar.
  • NVIDIA 4070 Super.
Mevcut sistemim bu şekilde, ekran kartı ve işlemci soğutucuyu yeni bir sisteme aktarmak istiyorum. Mevcut sistemi ara ara yükselttim fakat artık son derece eski hissettiriyor. (ilk hali Ryzen 5 1600 ve GTX1060) güncel teknolojileri destekleyen bir sistem tavsiyesi istiyorum. İlk sorum mevcut ekran kartımla AM5 platformuna geçmek kayda değer bir etki yaratır mı? İkinci sorum ise bu sisteme uygun fiyat performans işlemci RAM anakart ve PSU önerisi (tercihen beyaz). Bütçe çok sorun değil, fiyat performans ve ekran kartıma denk parçalar olması yeterli. Kasa olarak Hyte Y60 düşünüyorum.

Teşekkürler.
PSU için bütçe ne kadar? Beyaz PSU'ya illa gerek var mı? Sleeve kabloda kullanabilirsin.

PSU beyaz olması şart değil, 80+ sertifikalı bilindik bir marka olması yeterli. Mevcut PSU Corsair VS600. 7-8 senedir kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Yeterli diyorsanız yeni sisteme de aktarabilirim.
VS serisi iyi bir seri değil çok da. Ki eskimiş artık zaten. Bütçe ne kadar?

PSU için 5000 TL civarı bütçe düşünüyorum.

Raijintek cratos 1200w biraz daha iyi.

Daha ucuz ve daha performanslı ve kaliteli delta da bulunuyor. Fan sesi fazla ve kasanın 190mm desteklemesi lazım. Ayrıca PCI-E 5.0 desteği bulunmuyor. Ama performansı mükemmel.

Raijintek cratos 1200w biraz daha iyi.

Daha ucuz ve daha performanslı kaliteli deltada bulunuyor. Fan sesi fazla ve kasanın 190mm desteklemesi lazım.
4070 Super için 1200W fazla değil mi ?

Merhaba.

Mevcut sistemim;
  • AMD Ryzen 7 5700X.
  • MSI B350 Mortar.
  • NVIDIA 4070 Super.

Teşekkürler.
Tam olarak bütçenizi belirtebilirseniz net önerilerde bulunabiliriz.