Merhabalar, bilgisayarı normal kullanırken sürekli kasılıyor. Takılma gibi değil ama sesler kasılıyor ve fare takılıyor sadece. Güç kaynağı mı yetmiyor diyeceğim bence yeterli, sorun nedir, nasıl anlarız, nasıl çözeriz?

Sistem:
Ryzen 3 3100
RX 5700 XT
Deepcool PK550D
16 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
@kaane Evet o da bir supheli olabilir, manuel O.C ya da aktif XMP profili varsa kaldirip kullanmayi dene ek olarak XMP acik ve kapali olacak sekilde 2 kere MemTest yapabilirsin.
RAM ile ilgili değil gibi gözüküyor hocam çünkü 2133 MHz XMP kapalı iken onunla da kasıyordu, şimdi 2933 MHz yaptım yine takılıyor, 3200 MHz şeklinde kullanıyordum konudan sonra yine takılıyordu. Burada tespiti nasıl yaparız cidden sinir bozucu olmaya başladı ya :D

Tamamdir, RAM'i eledik, SSD ve PSU'yu zaten teyit etmisler onceki sayfalarda.

Ses takilmasi GPU kaynakli da olabilir eger monitor uzerinden ses aliyorsaniz, bir DDU yapip guncel Adrenalin surumunu deneyin.

Ek olarak farkli bir mouse'unuz var mi denemek icin? Sorun mouse'un kendisinde de olabilir.

Tamamdir, RAM'i eledik, SSD ve PSU'yu zaten teyit etmisler onceki sayfalarda.

Ses takilmasi GPU kaynakli da olabilir eger monitor uzerinden ses aliyorsaniz, bir DDU yapip guncel Adrenalin surumunu deneyin.

Ek olarak farkli bir mouse'unuz var mi denemek icin? Sorun mouse'un kendisinde de olabilir.
Bu yeni aldığım GPU öncesinde de çok nadir de olsa oluyordu. Fareden kaynaklı nasıl olabilir ki hocam? Sonuçta komple sistem kasılıyor bir anlık. Başka fare var onunla deneyeceğim yine ve Windows 11 kasılırsa diğer boot olan Windows 10'da deneyeceğim bir de.

@kaane Bunu da denedin mi?

Ek olarak elinde ek disk var mi hic isletim sistemi kurabilecegin? Olmadi bir de oyle deneyelim.
En başta DDU yaptım onda sıkıntı yok. Yeni bir HDD takıp öyle deneyeceğim en kötü bugün ya da yarın. O da olmazsa artık ne kalıyor şüpheli çözemiyorum :D

@Yuki hocam sizi de konuyla yordum ama yeni bir şey fark ettim şimdi, CS oynarken arka arkaya arkadaki işleri yapıp CS'ye dönerken alt+tab yapınca donuyor sistem, kendinden geçiyor diyebilirim, 1 FPS gibi birkaç saniyede anca tepki veriyor ama verdiği görüntü de aşırı manasız, CS'nin bir kısmını gösteriyor sonra CS aşağıda görünebilirken arkada masaüstünü gösteriyor falan. GPU'dan şüpheleniyorum ama gücün yetmeme ihtimali daha olası geliyor. Kafam çok karıştı.

Sorun devam ediyor ve delirtecek. Birisi çözse para bile ödemeye kabûlum.

Son düzenleme:
Suphelendigin parcalardan olup olmamasinin yolunu ogrenmenin en garanti yolu farkli bir parca ile denemek, bu arada unutmusum buraya bakmayi kusuruma bakma.
Sorun değil hocam teşekkürler. Çok dert etmemiştim ama şimdi işlemci almak istiyorum aldığımda da aynısı devam ederse sistemi kırma ihtimalim var çünkü çok sinirliyim şu sisteme. Nereden kontrol ederim bilmiyorum da, hiçbir yerinde de yazmıyor yani. İşlemciden şüpheleniyorum ama gücü yetmedi diye oyuna girdiğimde bir ALT+TAB yaptım ekranda abuk subuk anlamsız ekranda var olan şeylerin karışımı çıktı ve kilitlendi, sadece arkadan ses geliyor benim sesim de gitmiyordu o an Discord üzerinden. Bunu birkaç defa yaşadım ve GPU da şüpheli geliyor ama hiçbir şekilde nasıl çözeceğimi bulamıyorum. Farklı parça da aslında RTX 3050 var bu sisteme taksam R3 3100 besler mi?