R3 3100 & RX 6500 XT sistem satılmalı mı yoksa yükseltilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Necromancer1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 62
  • Etiketler Etiketler
    sizce
Bütçe
35.000 TL

Necromancer1

Uzman
Arkadaşlar selam,

Elimde alttaki gibi bir sistem var. Sistemi kuralı 5 sene oldu, o zaman kıt kanaat kurmuştum. Sizce bu sistemi satıp yeni sistem mi almalıyım, yoksa Ekran kartı, PSU, işlemci gibi parçaları değiştirip yoluma devam mı etmeliyim? Bu konuda bütçem 35.000 TL.

Ayrıca üniversite sınavı açıklandıktan sonra yerleşebilirsem laptop almayı düşünüyorum. İki seçenek sunarsanız ikisini de değerlendirme şansım var. Laptopta bütçem maksimum 50.000 TL

Elimdeki sistem:
  • Ryzen 3 3100/Stok Soğutucu
  • RX 6500 XT
  • B450M-S2H
  • Rampage Fusion kasa
  • HyperX 240 GB SSD
  • WD Blue 500 GB M.2 SSD
  • WD Elements 2 TB HDD

Bence yükseltme. AM4 kalacak sistemin. Bu kadar bütçen varsa AM5 geç direkt. İstersen diskleri kullanabilirsin bile o bilgisayarın durur bir kenarda. Laptop kesin olarak alınacaksa da sistemi satıp al. Ama yükseltmeye değmez parana yazık olur.

Dizüstü alma ihtimalin kesinse satman daha iyi olacaktır. Üniversite sonrası bu sistem para etmeyecektir. Ne kadar hızlı elden çıkarırsan o kadar iyi.

İhtimalim kesin değil eğer üniversiteye gidersem bu sistem kardeşime kalacak okul için vs kullanmalık (3. sınıfa geçecek)
Ama gitmezsemde sistemi satarım.

Bence yükseltme. AM4 kalacak sistemin. Bu kadar bütçen varsa AM5 geç direkt. İstersen diskleri kullanabilirsin bile o bilgisayarın durur bir kenarda. Laptop kesin olarak alınacaksa da sistemi satıp al. Ama yükseltmeye değmez parana yazık olur.

AM4 üzerinden gitmek bence mantıksız her şekilde satılıp AM5'e geçilmeli.

Üniversite işi yatarsa satmayı düşünüyorum ancak kararsızda kalıyorum bazen
Elimde fazlaca oyun var ama sistemden dolayı oynayamıyorum.

AM4 sistemimi parça parça satıp AM5'e yükselttim. Henüz bitmiş değil. Ekran kartı, psu falan değişecek, ram takviyesi yapılacak vs. Sistemi açılacak kadarıyla topladım yani şimdilik. Üzerine ilerde yapacağım masrafları da ekleyince görüyorum ki çok mantıklı bir iş yapmamışım. Harcadığım paranın üstüne ekran kartını ve diğer bileşenleri eklediğimde zaten 2-3bin TL fazlasına direkt aynı parçalarla hazır sistemler olduğunu gördüm. Hatta bazen kampanyayla daha ucuza bile gelebiliyor ama giriş seviyesi anakartla falan maliyet düşürüyorlar biraz. Kısacası bana tek yararı param olduğunda parça parça alabilmem ve istediğim parçaları istediğim şekilde seçebilmem oldu. Sana tavsiyem AM4 yükseltme işine girme, AM5 geçersen de uygun bir hazır sistem al ya da bir seferde parça parça kendin topla ama süreci benim gibi uzatma.

AM4 sistemimi parça parça satıp AM5'e yükselttim. Henüz bitmiş değil. Ekran kartı, PSU falan değişecek, RAM takviyesi yapılacak vs. sistemi açılacak kadarıyla topladım yani şimdilik. Üzerine ileride yapacağım masrafları da ekleyince görüyorum ki çok mantıklı bir iş yapmamışım. Harcadığım paranın üstüne ekran kartını ve diğer bileşenleri eklediğimde zaten 2-3bin TL fazlasına direkt aynı parçalarla hazır sistemler olduğunu gördüm. Hatta bazen kampanyayla daha ucuza bile gelebiliyor ama giriş seviyesi anakartla falan maliyet düşürüyorlar biraz. Kısacası bana tek yararı param olduğunda parça parça alabilmem ve istediğim parçaları istediğim şekilde seçebilmem oldu. Sana tavsiyem AM4 yükseltme işine girme, AM5 geçersen de uygun bir hazır sistem al ya da bir seferde parça parça kendin topla ama süreci benim gibi uzatma.

Zaten sistem toplamaya karar verirsem eğer uzun süreli bir süreç olur ancak sağlam bir sistem olur 9700X-X870 gibi gibi ya da dediğin gibi hazır sistem üzeirnden yükseltme yaparım. Önümde yaklaşık 1 aylık bir süre daha var bu konuyu biraz da fikir almak için açtım :)

Geri
Yukarı Alt