Çözüldü R3 3100 sistem açılınca ekran 3 kere kapanıp açılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Serhat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 221
  • Etiketler Etiketler
    ekran
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İzmir
Selam. Dün geceden beri PC'yi açtığımda ekranım 3 kere 1 saniye arayla kapanıp açılıyor ve sonrasında ekranım geliyor. Bu neden kaynaklı olabilir?
Mesela video çektim bu sefer 1 kere oldu.

• AMD Ryzen 3 3100
  • Gigabyte B450M K
  • Zotac 4060
  • Kingston Fury Beast (16 GB) 2x8 3200MHz CL16
  • Seagate FireCuda 510, 250GB M.2 NVMe SSD
  • Adata SU650 240GB SATA SSD
  • Seagate 1TB 7200RPM 3.5 inç
  • Dark Diamond Pro Mesh | XPG Pylon 750W +80

Dell 27" G2722HS

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yazılımsal olma ihtimali dev ar tabii ki. Önceki sürüme dönüp dener misin?
Merhaba. DDU ile kaldırdım ve herhangi bir driver yokken siyah ekran problemi yok.

Şimdi 566.36 sürümünü yüklüyorum. Güncelleyeceğim.

Edit: Kurdum ve PC açılırken bir siyah ekran sorunu yok. Yani yazılımsal anlayacağım.

Ne yapsam ki? Son sürüme geçsem mi yoksa bunda mı takılayım?
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Monitör kablosunun (HDMI/DisplayPort) her iki ucunun da (monitör ve grafik kartı) sağlam bir şekilde bağlı olduğundan emin olun.
- Güç kablosunun monitöre ve prize düzgün bağlandığını kontrol edin.

2. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Grafik kartı sürücünüzün ve anakart BIOS'unuzun güncel olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse en son sürücüleri ve BIOS güncellemelerini yükleyin.

3. Donanım Sorunlarını Kontrol Edin:
- RAM modüllerini tek tek deneyin. Sadece bir modül ile sistemi başlatmayı deneyin. Ardından diğer modülü deneyerek sorun olup olmadığını kontrol edin.
- Grafik kartını yerinden çıkarıp tekrar yerine yerleştirin. Ayrıca kartın güç bağlantılarının düzgün takılı olduğundan emin olun.

4. Ekran Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Monitörün ayarlarını kontrol edin. Eğer varsayılan ayarlara dönmek mümkünse bunu deneyin.

5. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Güç kaynağının yeterli güç sağladığını ve düzgün çalıştığını kontrol edin. Eğer başka bir sistemde deneyim şansınız varsa, güç kaynağını o sistemle test edin.

6. Monitörü Test Edin:
- Farklı bir bilgisayar ile monitörü test edin. Eğer aynı problem devam ederse, sorun monitörde olabilir.

7. BIOS/RAM Ayarlarını Sıfırlayın:
- BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine döndürmeyi deneyin. Ayrıca RAM frekansını otomatik olarak ayarlamak için XMP profilini kapatmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlara rağmen sorun devam ediyorsa, daha fazla teknik detay sağlayabilirseniz, özellikle ekran açıldığında aldığınız hatalar veya herhangi bir LED ışık durumu gibi, daha spesifik bir çözüm sunabilirim.

Hocam DP'den HDMI'a geçtim böyle bir sorun oluşmadı. Geri DP'yi taktım devam ediyor. Artık 1 kere kapanıp kendine geliyor. Başka porta da denedim yine aynı. Kablodan mı yoksa DP girişlerinde mi bir sorun var bilemedim.

HDMI kullanmasına kullanırım da G-SYNC çalışmıyor bu sefer.

Artı -1 Eksi
Bu durumda ya ekran kartı ya da monitör sorunu. Hangisi daha kolaysa onun alternatifi ile denemeni tavsiye ederim. Yani alternatif bir ekran kartı veya alternatif bir monitör denemeni tavsiye ederim.
Hocam ciddi misin ya? O bozuk olan XFX RX6700'ün de sahibi bendim. Bu da 4. ekran kartı olacak yani.

NVidia driver güncellemesinde DP ile siyah ekran vs demişti yazılımsal olma şansı yok mu? Son güncellemeleri yapınca oldu.

Yazılımsal olma ihtimali dev ar tabii ki. Önceki sürüme dönüp dener misin?
Merhaba. DDU ile kaldırdım ve herhangi bir driver yokken siyah ekran problemi yok.

Şimdi 566.36 sürümünü yüklüyorum. Güncelleyeceğim.

Edit: Kurdum ve PC açılırken bir siyah ekran sorunu yok. Yani yazılımsal anlayacağım.

Ne yapsam ki? Son sürüme geçsem mi yoksa bunda mı takılayım?

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…