Bilgisayarım her açtığımda 3-4 tane CMD sekmesi açar ve hemen kapanır ve dün PC çöktü bir anlık ama mavi ekran değil, dondu 5 6 saniye, sonra kendi kendine düzeldi ama fareyi hareket ettirebiliyordum, bir şeye basamıyordum. Demin yine aynısı oldu. Eskiden korsan yolla oyun indirmiştim ama bayağı oldu 2025'in başları oynayıp silmiştim zaten. Ondan olabilir mi bilmiyorum veya geçen Spider-Man'e kurmaya çalıştığım ama kuramadığım Türkçe yama. (sonra sildim) Kaspersky tarattım temiz diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben Malwarebytes indirdim normalde kaspersky kullanıyordum neyse tarattım Malwarebytes PUP. Optional. Bundleınstaller adlı bir şey buldu karantinaya aldım nedir bu?
İnternetten araştırdım potansiyel olarak istenmeyecek uygulama diyor onla alakalı çok bir şey bilmiyorum.
BBiraz geç bir mesaj ama kusura bakmayın şunlar çıktı:
Eki Görüntüle 221857
CMD'yi açacak bir komut gözükmüyor. Benim bilgiler bitti aklıma başka sebep gelmiyor.

Önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum, çünkü; Kaspersky temiz demiş yine de dediklerimi yapın bir bakalım. Korsan oyundan oldu diyemeyiz çünkü sorunsuz korsanlarda var.

Her şeyden önce güvenli modda en az 2 antivirüs ile tarama yapın ve güvenli modda CMD açılıyor mu ona bakın. Daha sonra;

• Son zamanlarda riskli bir şey indirdiniz mi?
  • Win + R > taskschd.msc yazın garip bir şey görürseniz SS atın.
  • Arama yerine Olay Görüntüleyicisi yazın ve Windows>Sistem altında kırmızı bir hata var mı bakın varsa SS atın ya da olay detaylarını kopyalayıp atın.
Bunlar olmadan net bir şey söyleyemeyiz.

Önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum, çünkü; Kaspersky temiz demiş yine de dediklerimi yapın bir bakalım. Korsan oyundan oldu diyemeyiz çünkü sorunsuz korsanlarda var.

Her şeyden önce güvenli modda en az 2 antivirüs ile tarama yapın ve güvenli modda CMD açılıyor mu ona bakın. Daha sonra;

• Son zamanlarda riskli bir şey indirdiniz mi?
  • Win + r > taskschd.msc yazın garip bir şey görürseniz SS atın.
  • Arama yerine Olay Görüntüleyicisi yazın ve windows>sistem altında kırmızı bir hata var mı bakın varsa SS atın ya da olay detaylarını kopyalayıp atın.
Bunlar olmadan net bir şey söyleyemeyiz.

Merhaba, çok fazla olay vardı olay görüntüleyicisinde.

https://drive.google.com/file/d/1UHsvIMNkivH4xe7eV7Ro8SgVrBhD2e7C/view?usp=drive_link

Bu linkten indirip bakabilirsiniz, hatalar var bazıları art arda ve hataların çoğu distributedcom'dan bir tane de önemli var Kernel Power mı ne.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paylaşacağın dosya/klasörün üstüne gel > sağ tık > paylaş > paylaş > Genel erişim altında kısıtlanmışı > Bağlantıya sahip olan herkes yap.

1 güzel 1'de kötü haberim var :D

Önce güzel olandan başlayayım; virüs yok hocam sistemde.

Kötü habere geçelim; sistemde çok fazla tekrarlayan hata var bunlar için şu adımları yaparsanız bu tekrarlayan hatalardan kurtulur ve CMD'nin açılmasını azaltırsınız.

Adım adım gidelim:
  • Arama yerine güç planını seçin yazın > güç düğmelerinin yapacaklarını seçin > hızlı başlatmanın tikini kaldırın. Eğer isterseniz tüm adımlardan sonra açarsınız tekrar.
  • DDU ile temiz kurulum yapın. NVIDIA kullanıyorsunuz benim tavsiyem sürücü olarak 577 ya da 576.28'dir bir süre daha eski sürücülerde kalmak daha güvenli şu an için.
  • DDU işlemi bittikten sonra CMD'yi yönetici olarak açın > wsreset yazın.
  • Yeni bir yönetici CMD açıp şu komutları yazın:
    • SFC /scannow
    • DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth
    • SFC /scannow
  • İşlem bittikten sonra restart atın, sorunlarınız çözülmüş olur.

Müsait bir vakitte BIOS güncellemesi de yaparsanız çok güzel olur hocam.