sephia

Uzman
Selam arkadaşlar,
Yakın zamanda bilgisayarıma bir ekran kartı aldım ve taktıktan sonra Windows otomatik boot etmemeye başladı. Windows'un kurulu olduğu diskim boot sıralamasında ilk sırada olmasına rağmen BIOS üzerinden boot menuye (2. görsel) girip oradan seçince Windows'a ulaşabiliyorum. Bunun çözümünü biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim.

1.webp

2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedense konuda belirtmemişsiniz ama gözükmeyen dediğiniz SSD, M2 standardında ve modeli bu: Samsung PM991A. Garip bir şekilde bu SSD BIOS’ta M2 SSD yuvasında gözükmüyor. Dilerseniz ilk önce bu SSD’ye varsa bir firmware güncellemesi yaparak başlayabilirsiniz.

Samsung M.2 SSD ve Seagate 1TB HDD var. Sistem M.2 SSD'ye kurulu ve boot etmiyor. Bu cümleyi yazıyorum ki daha net anlaşılsın.

Bana sorun sistemin yeni ekran kartını tanımaya çalışması gibi geldi. Lakin öncesinde 1 öneri vereceğim deneyip geri dönüş yap olmazsa diğerini söyleyeceğim. 1.Sırada SSD var ama Windows Boot Manager adı altında o olmadan normal SSD'yi 1.Sıraya alıp kaydedip BIOS'tan çıkın bakalım ne olacak? Sistem UEFI ise büyük ihtimal açılmayacak hata verecektir ona göre 2.Adımı söyleyeceğim.

Samsung M.2 SSD ve Seagate 1TB HDD var. Sistem M.2 SSD'ye kurulu ve boot etmiyor. Bu cümleyi yazıyorum ki daha net anlaşılsın.

Bana sorun sistemin yeni ekran kartını tanımaya çalışması gibi geldi. Lakin öncesinde 1 öneri vereceğim deneyip geri dönüş yap olmazsa diğerini söyleyeceğim. 1.sırada SSD var ama Windows Boot Manager adı altında o olmadan normal SSD'yi 1.sıraya alıp kaydedip BIOS'tan çıkın bakalım ne olacak? Sistem UEFI ise büyük ihtimal açılmayacak hata verecektir ona göre 2.adımı söyleyeceğim.

Sistemim UEFI evet. Düz SSD'yi ilk sıraya koydum ve sonuç olumsuz.

Storage Configuration kısmının fotoğrafını atar mısın? M.2 SSD BIOS'ta görünmüyor sıkıntı bu ayarlara bir bakalım fotoğraf atın.

SSD'yi M.2 yuvasına taktığınız değil mi? PCI kartla falan bağlamadınız?

Nedense konuda belirtmemişsiniz ama gözükmeyen dediğiniz SSD, M2 standardında ve modeli bu: Samsung PM991A. Garip bir şekilde bu SSD BIOS’ta M2 SSD yuvasında gözükmüyor. Dilerseniz ilk önce bu SSD’ye varsa bir firmware güncellemesi yaparak başlayabilirsiniz.
Öncelikle özür diliyorum model belirtmediğim için. Bendeki SSD sanırım normalde dizüstü bilgisayarlarda fabrika çıkışı ile gelen SSD'lerden biri. Çeşitli yazılımlar buldum fakat Dell, HP, Lenovo gibi spesifik markalara ait. Bunlardan birini kurarsam bir sorun yaşar mıyım?

Storage Configuration kısmının fotoğrafını atar mısın? M.2 SSD BIOS'ta görünmüyor sıkıntı bu ayarlara bir bakalım fotoğraf atın.

SSD'yi M.2 yuvasına taktığınız değil mi? PCI kartla falan bağlamadınız?
Anakartım: ASUS B450 MK II dediğiniz seçenek sanırım benim anakartımda yok. Bir ihtimal iş görebilecek bazı görseller attım.

Evet SSD M.2 portuna bağlı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-10-13 at 15.46.59.webp
    WhatsApp Image 2024-10-13 at 15.46.59.webp
    55,8 KB · Görüntüleme: 58
  • WhatsApp Image 2024-10-13 at 15.47.00.webp
    WhatsApp Image 2024-10-13 at 15.47.00.webp
    50,4 KB · Görüntüleme: 62
Mevcut Firmware sürümü nedir?

Firmware sürümü: 5L2QFXM7

Sizde bir Boot Manager daha gözüküyor. Onu ilk sıraya alıp denediniz mi?

Ben sistemi SSD ile boot etmeye çalışıyorum. Diğer Boot Manager SATA hard diskte.

Dosya Ekleri

• asd.webp
    asd.webp
    98,9 KB · Görüntüleme: 57