Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

taktake

Çalışkan
Öncelikle merhaba,

Siyah ekran sorunu oyuna girerken de, oyundayken de, masaüstünde iken de siyah ekran hatası veriyor. Kasa çalışıyor ama ekran siyah oluyor. Fare ve klavye kullanamıyorum. Manuel olarak reset atmam gerekiyor. WattMan hatası mıdır yoksa farklı hata mıdır bilemedim. Denemediğim çözüm yolu kalmadı diyebilirim. Voltaj sorunu olsa masaüstünde bu hatayı vermemesi lazım. Kafayı yedirtecek bana sorun. PC'yi satsam satamam, kalsa büyük dert. Yardım ederseniz sevinirim.

Sistem:
  • ASUS A320M-F
  • Ryzen 5 1500X
  • Sapphire RX 570 4 GB
  • Corsair DDR4 3000 MHz
  • SanDisk SATA SSD 240 GB
  • Aerocool Streak kasa.
  • Aerocool VX Plus 500W

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU kaynaklı sorunuz olabilir, çok dandik. RAM'leri Memtest86 ile test edin. AMD ekran kartları çok hassas, donanım da bulunan herhangi bir ufak sorun WattMan hatasına sebep olabiliyor.
Başka sürücü denediniz mi?

PSU kaynaklı sorunuz olabilir, çok dandik. RAM'leri Memtest86 ile test edin. AMD ekran kartları çok hassas, donanım da bulunan herhangi bir ufak sorun WattMan hatasına sebep olabiliyor.
Başka sürücü denediniz mi?

Son çare PSU değiştirmek olacak sanırsam. Şu an önerilen en güncel sürücüyü kullanıyorum. Daha eski sürücüleride denedim ama sonuç aynı. RAM'de sorun yok, OCCT ile test ettim.

RAM için en iyi sonucu Memtest86 verir. WattMan hatası genellikle iki şeye sebep olur. PSU ve RAM. Eğer, O.C yapmadıysanız veya ekran kartınız arızalı değilse, bu iki donanımdan şüphelenin.
Başka prizde deneyebilirsin, akım korumalı priz kullanıyor musunuz?

Dene sorunların çözülecektir.

RAM için en iyi sonucu Memtest86 verir. WattMan hatası genellikle iki şeye sebep olur. PSU ve RAM. Eğer, O.C yapmadıysanız veya ekran kartınız arızalı değilse, bu iki donanımdan şüphelenin.

Priz akım korumalı değil ama, önceki evde de aynı problem vardı. O yüzden prizi eledik. O.c yapmadım. RAM testini Memtest86 ile deneyip görsel bırakacağım.

Dene sorunların çözülecektir.

Sizi biliyorum :) ama denedim bunları sonuç aynı maalesef.

Priz akım korumalı değil ama, önceki evde de aynı problem vardı. O yüzden prizi eledik. O.c yapmadım. RAM testini Memtest86 ile deneyip görsel bırakacağım.

Sizi biliyorum :) ama denedim bunları sonuç aynı maalesef.

Harici USB bellek gerekiyormuş. USB bellek var ama içinde dosya var. Siliniyor mu yazdırma işlemi yapınca?

Son düzenleme:
Windows'un kendi bellek tanımlama testi var onu da kullanabilirsiniz, USB belleği içindekileri bilgisayara atın öyle yazdırın.

Windows'un kendi bellek tanımlama testi var onu da kullanabilirsiniz, USB belleği içindekileri bilgisayara atın öyle yazdırın.
Windowsun kendi bellek tanımlama testini yapacağım şimdi.

Güç kaynağını test edebileceğim bir uygulama var mı Windows'a ait?

Yok hocam, OCCT var. Power testi yaparken 12v kanalı fazla dalgalanıyor mu takip et.

Windows RAM testinde hiçbir sorun bulmadı. OCCT ile Power testi yapacağım. Hangi ayarda yapmam gerekiyor?

Windows RAM testinde hiçbir sorun bulmadı. OCCT ile Power testi yapacağım. Hangi ayarda yapmam gerekiyor?

OCCT ile Power testi yaptım. 3-4 dakika sürdü sonra siyah ekran verdi. 12v kanalında dalgalanma olmadı hiç. Ortalama 11.5-12.5v olarak çalıştı.

Son düzenleme: