sl0wen

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, 5 senedir aşağıdaki toplama bilgisayarımı kullanıyorum. bugüne kadar beni hiç pişman etmedi ama zaman zaman artık yavaşladığını hissediyorum. Valorant, PUBG gibi oyunlar oynadığım için ve biraz da yazılım işlerinde haşır neşir olduğum için zaman zaman hissediyorum. Sizce bu sisteme işlemci olarak ne almalıyım? Aklımın bir kısmında direkt sistemi değiştirmek var ama sadece işlemci hariç sistemimden memnunum ve şu an kullandığım sistem aşağıda.

CPU: AMD Ryzen 5 1600
GPU: NVIDIA MSI Gaming X 1660 Super OC
Anakart: Gigabyte A320M S2H
RAM: XPG specrix D41 3600 MHz 32 GB RAM 16+16
PSU ve kasa: Xigmatek Astro gri ve 650W PSU.
SSD: 250 GB
HDD: 1TB
Windows 11 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, 5 senedir aşağıdaki toplama bilgisayarımı kullanıyorum. bugüne kadar beni hiç pişman etmedi ama zaman zaman artık yavaşladığını hissediyorum. Valorant, PUBG gibi oyunlar oynadığım için ve biraz da yazılım işlerinde haşır neşir olduğum için zaman zaman hissediyorum. Sizce bu sisteme işlemci olarak ne almalıyım? Aklımın bir kısmında direkt sistemi değiştirmek var ama sadece işlemci hariç sistemimden memnunum ve şu an kullandığım sistem aşağıda.

CPU: AMD Ryzen 5 1600
GPU: NVIDIA MSI Gaming X 1660 Super OC
Anakart: Gigabyte A320M S2H
RAM: XPG specrix D41 3600 MHz 32 GB RAM 16+16
PSU ve kasa: Xigmatek Astro gri ve 650W PSU.
SSD: 250 GB
HDD: 1TB
Windows 11 Pro.
BIOS güncellemesiyle @michaelscofield arkadaşımızın dediği gibi, Ryzen 5 5600.

Ek olarak 1660 Super'de artık yetersiz. RTX 5060 veya RX9060XT olsa güzel olur.

BIOS güncellemesiyle @michaelscofield arkadaşımızın dediği gibi, Ryzen 5 5600.

Ek olarak 1660 Super'de artık yetersiz. RTX 5060 veya RX 9060 XT olsa güzel olur.

Evet yetersiz ama hala bana yetiyor çok oyun hastası değilim dediğim gibi Valorant PUBG LoL gibi oyunlar oynuyorum ve Visual Studio kullanıyorum iş için. Yetersiz gelince ekran kartıyla anakartı yenilerim bir ama şu an sadece işlemci yukseltsem 2-3 sene daha gider gibi bana 😃

R5 5500 alacağım büyük ihtimal teşekkür ederim önerin için ve jensen huang ve michael s. Abiyede teşekkürler.

Evet yetersiz ama hala bana yetiyor çok oyun hastası değilim dediğim gibi Valorant PUBG LoL gibi oyunlar oynuyorum ve Visual Studio kullanıyorum iş için. Yetersiz gelince ekran kartıyla anakartı yenilerim bir ama şu an sadece işlemci yukseltsem 2-3 sene daha gider gibi bana 😃

R5 5500 alacağım büyük ihtimal teşekkür ederim önerin için ve jensen huang ve michael s. Abiyede teşekkürler.

5500 alma, 5600 al. Biz de biliyoruz 5500 demeyi ama ikisi arasında bariz fark var.

Ayrıca Visual için Intel daha mantıklı olurdu.