mirac235

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba öncellikle. Hem Windows 11'e geçmek için hem bazı uygulamarın TPM 2.0 istemesinden dolayı TPM 2.0 açmak istiyorum. Anakartım ASUS Prime A320M-R, işlemcim Ryzen 5 2600, ekran kartı 4060. Şimdi BIOS'a girdiğimde fTPM seçeneğini açıyorum ve ardından Secure Boot seçeneğini de aktif hale getirince PC açılırken mavi ekran veriyor resimdeki gibi. CSM kapalı, açık denedim, çözmedi. Bu sorun artık can sıkmaya başladı. Resmi çekemeye üşendim şimdi internetten aldım da, aynı ekran zaten. İkinci fotoğraftaki şeyi açınca oluyor her şey. @Recep Baltaş bir yardım hiç fena olmaz neredeyse yapmadığım hiçbir şey kalmadı. :D

Dosya Ekleri

• Screenshot_2 (1).webp
    Screenshot_2 (1).webp
    175,5 KB · Görüntüleme: 75
  • WhatsApp Image 2025-02-07 at 16.45.43.webp
    WhatsApp Image 2025-02-07 at 16.45.43.webp
    87,4 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot secure boot kısmında, secure boot keylerini silip default olanları tekrar yükle other os ve windows uefi seçeneklerini sırasıyla dene. Olmaz ise benim tavsiyem, secure bootu kapatıp bilgisayarı açıp bir windows format usbsi hazırla ardından secure bootu açıp temiz kurulum yap.

Boot secure boot kısmında, secure boot keylerini silip default olanları tekrar yükle other os ve windows uefi seçeneklerini sırasıyla dene. Olmaz ise benim tavsiyem, secure bootu kapatıp bilgisayarı açıp bir windows format usbsi hazırla ardından secure bootu açıp temiz kurulum yap.
mesajı kimse artık bir şey yazmaz diye bakmadığımdan geç gördüm kusura bakma. Yazdığın her şeyi denedim secure boot açıkken format dışında. Şimdi denicem onu bakalım.