Ranchen

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Battlefield 6'da genel olarak 100 FPS alıyorum fakat kasıyormuş gibi hissettiriyor neden olabilir?

Sistem:
RX 5600 XT.
Ryzen 5 2600.
16 GB RAM.
Exceria G2 500 GB M.2 SSD.
AOC 24G42e 180 Hz monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, Battlefield 6'da genel olarak 100 FPS alıyorum fakat kasıyormuş gibi hissettiriyor neden olabilir?

Sistem:
RX 5600 XT.
Ryzen 5 2600.
16 GB RAM.
Exceria G2 500 GB M.2 SSD.
AOC 24G42e 180 Hz monitör.

DLSS veya FSR'dan kaynaklı olabilir. Ve internet bağlantınız Wi-Fi ile mi kablo ile mi?

Oncelikle o CPU, cogu rekabetci oyun icin artik yetersiz kaliyor ve BF6 da bunlardan biri. CPU kullaniminiz asiri yuksekse, input lagin artmasi normal bir durum, ki o islemci ile %80-90 alti kullanim goreceginizi dusunmuyorum bu oyunda. 100 FPS aldiginiz hakkinda da supheliyim.

Bunun disinda oyunun Advanced grafik ayarlarinda Anti-Lag 2'nin acik olduguna, Future Frame Rendering'in ve AMD FSR Frame Generation'in kapali olduguna emin olun.

Alttaki ayar en yuksek ayarindayken oyun icinden bir ekran goruntusu atabilirseniz de hos olur.

1762511579980.webp

Anasına yandığımın oyununda mutlu olan yok. 7800x3d-rx 7900Xt ile bende mutsuzum :)
Şaka bir yana oyun gerçekten çoook ağır. O sisteme helal olsun en azından 100 FPS basmış. Yani size az biraz masraf yolda. 5600x ve rx 6700xt olmadan cidden işiniz zor.

Oncelikle o CPU, cogu rekabetci oyun icin artik yetersiz kalıyor ve BF6 da bunlardan biri. CPU kullaniminiz aşırı yuksekse, input lagin artmasi normal bir durum, ki o islemci ile %80-90 alti kullanim goreceginizi dusunmuyorum bu oyunda. 100 FPS aldiginiz hakkinda da supheliyim.

Bunun disinda oyunun Advanced grafik ayarlarinda Anti-Lag 2'nin acik olduguna, Future Frame Rendering'in ve AMD FSR Frame Generation'in kapali olduguna emin olun.

Alttaki ayar en yuksek ayarindayken oyun icinden bir ekran goruntusu atabilirseniz de hos olur.

Eki Görüntüle 199505

Bu arada oyun REDSEC versiyonu. Doğru söylüyorsunuz kimi zaman ekran kartı kimi zaman işlemci birbirinden yüksek kullanılıyor. MS 8 ila 20 arası olarak gözüküyor MSI Afterburner açıkken. Frame gen açıkken 100 FPS, kapalıyken 50-80 arası alıyorum.

DLSS veya FSR'dan kaynaklı olabilir. Ve internet bağlantınız Wi-Fi ile mi kablo ile mi?
FSR kapalı ve kablo ile.

Anasına yandığımın oyununda mutlu olan yok. 7800X3D-RX 7900XT ile bende mutsuzum :)
Şaka bir yana oyun gerçekten çok ağır. O sisteme helal olsun en azından 100 FPS basmış. Yani size az biraz masraf yolda. 5600X ve RX 6700XT olmadan cidden işiniz zor.

EA fazla kaçırdı işi sanırım :D yakında yükseltme düşünüyorum zaten. Bu şekilde oynanır mı bilmiyorum.

Oncelikle o CPU, cogu rekabetci oyun icin artik yetersiz kalıyor ve BF6 da bunlardan biri. CPU kullaniminiz aşırı yuksekse, input lagin artmasi normal bir durum, ki o islemci ile %80-90 alti kullanim goreceginizi dusunmuyorum bu oyunda. 100 FPS aldiginiz hakkinda da supheliyim.

Eki Görüntüle 199505

Arkadaşlar, bir yöntemle oyunun içine dosya atarak CPU kullanımını düşürebildim ve oyun gecikmesi 10 ms. Fakat oyun hala takılıyor gibi gözüküyor. Sanırım FPS ve Hz ile alakalı ama ne yapacağım tam bilmiyorum.

Eki Görüntüle 199505

Arkadaşlar sorunu Adaptive Sync ile çözdüm. CPU kullanımını düşürebildim ve input lagda artmıyor.

Son düzenleme:
Anasına yandığımın oyununda mutlu olan yok. 7800x3d-rx 7900Xt ile bende mutsuzum :)
Şaka bir yana oyun gerçekten çoook ağır. O sisteme helal olsun en azından 100 FPS basmış. Yani size az biraz masraf yolda. 5600x ve rx 6700xt olmadan cidden işiniz zor.
Amd Radeon RX 6800 ve Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Bende de kasma yapıyor. Büyük ihtimalle 9060 XT–9070 XT serisine iyi optimize etmişler, diğer kartlara pek takmamışlar.