İşlemciyi yükselteceği paraya monitör alması daha iyi olur diye düşünüyorum. 2K'da o kadar rahatsız etmez. Ama sırf darboğaz için 1080p'de kalıp 5700X almak çok saçma bence.
Detaylar
Kim cevapladı?Sportif Ördek
Yetkin
Darboğaz darboğaz deyip durmuş yazanlar ama sorun GPU'nun yüzdesel olarak illa 100% kullanması mı yani? Darboğaz denince bunu gören kişi diyor ki, ya ben hiç oyun oynayamacak mıyım ya da oyun çok mu kasacak diye korkulara giriyor. Oyuna göre değişir elbette, gidip 64 kişilik BF1 veya BF5'e girip darboğaz olmaması zaten beklenemez. Ama birçok story Mode oyunda da 1080p bile olsa Ultra ayarlarda oynanamayacak veya bu kadar göz korkutacak senaryo olacağını sanmıyorum. Eğer ki oluştu, PBO ile 4.6 GHz OC yapıp bir şekilde yine idare edecek düzeye gelir. 2K da bir sorun yaşatmayacağını düşünüyorum.
Darboğaz olursa zaten ayar düşürülmez ki? Tam tersi artırılır.
Haluk Albayrak
Yetkin
9070 XT elinde kalır o CPU ve monitör ile. Ekran kartı almak yerine sistemi elinden çıkartıp 3080'e güncel bir sistem dizersen daha fazla mutlu olursun.
theodore bagwell
Başarılı
Bence de hocam zaten 1080p zorunlu değil FPS oyuncusuyum bu arada ama 2K'a da alışırım zaten profesyonel oyuncu da değilim rank kastığım falan çok yok. Alırım kartı baktım 1080p de çok mu rahatsız etti 2K monitöre geçerim ha orda da mı darboğaz var işlemciye OC yaparım Sportif Ördek hocamın dediği gibi hadi oda mı memnun etmedi en son 5700x alırım herhalde 2.elden.İşlemciyi yükselteceği paraya monitör alması daha iyi olur diye düşünüyorum. 2K'da o kadar rahatsız etmez. Ama sırf darboğaz için 1080p'de kalıp 5700X almak çok saçma bence.
Hocam sonsuza kadar bu kombo ile kullanmayacağım sonuç olarak. Bir işe girince gpu dışında bütün her şeyi değiştiririm. Mantıklı bir hamle olmaz mı? ben mi yanlış düşünüyorum acaba.
Haluk Albayrak
Yetkin
Hocam sonsuza kadar bu kombo ile kullanmayacağım sonuç olarak. Bir işe girince GPU dışında bütün her şeyi değiştiririm. Mantıklı bir hamle olmaz mı? Ben mi yanlış düşünüyorum acaba.
Şöyle mantıklı olmaz. Yakın zamanda yeni GPU'lar duyurulduğunda bu güncel olanların fiyatı düşebilir. Ama sen 9070 XT alsan da performansın artmayacak öyle süs olarak kalacak yani. CPU güçlü olmadığı sürece 5090 da taksan performansın artmaz. Çözünürlük artırsan da yine tıkanırsın.
5700x'in 5600'den pek farkı yok diğer tartışmalardan bağımsız olarak, darboğazı gidereceğini düşünerek almanı önermem. İleride AM5'e geçeceksen şimdilik 1080p kullansan bile sana bir zararı yok.Bence de hocam zaten 1080p zorunlu değil FPS oyuncusuyum bu arada ama 2K'a da alışırım zaten profesyonel oyuncu da değilim rank kastığım falan çok yok. Alırım kartı baktım 1080p de çok mu rahatsız etti 2K monitöre geçerim ha orda da mı darboğaz var işlemciye OC yaparım Sportif Ördek hocamın dediği gibi hadi oda mı memnun etmedi en son 5700x alırım herhalde 2.elden.
Hocam sonsuza kadar bu kombo ile kullanmayacağım sonuç olarak. Bir işe girince gpu dışında bütün her şeyi değiştiririm. Mantıklı bir hamle olmaz mı? ben mi yanlış düşünüyorum acaba.
theodore bagwell
Başarılı
Doğrudur hocam tam performans alamayacağımı bile bile alacağım kartı çünkü elimde pek para kalmıyor ve ne kadar sistemi yükseltirsem yükselteyeyim hep bir heves kalıyor içimde bir şeyleri denemek istiyorum kısacası. Kısacası bi kısımdan heves için alacağım gibi. Fiyatları düşer mi orasını bilemem bence 9070 XT çok makul fiyatta şu an daha da aşağısına düşeceğini pek sanmıyorum açıkçası. Ama düşerse de sağlık olsun. Para denkleştirebilirsem bu sene içerisinde 7500f'li bir sisteme geçmeyi planlıyorum zaten o zaman hiç sorun yaratmaz herhalde bu kartla o işlemci. Doğru muyum?Şöyle mantıklı olmaz. Yakın zamanda yeni GPU'lar duyurulduğunda bu güncel olanların fiyatı düşebilir. Ama sen 9070 XT alsan da performansın artmayacak öyle süs olarak kalacak yani. CPU güçlü olmadığı sürece 5090 da taksan performansın artmaz. Çözünürlük artırsan da yine tıkanırsın.
theodore bagwell
Başarılı
Aman aman oyun oynayan birisi de değilim hocam bende öyle düşünüyordum aslında.5700x'in 5600'den pek farkı yok diğer tartışmalardan bağımsız olarak, darboğazı gidereceğini düşünerek almanı önermem. İleride AM5'e geçeceksen şimdilik 1080p kullansan bile sana bir zararı yok.
Sadece şunları oynuyorum ara sıra
Haluk Albayrak
Yetkin
Doğrudur hocam tam performans alamayacağımı bile bile alacağım kartı çünkü elimde pek para kalmıyor ve ne kadar sistemi yükseltirsem yükselteyeyim hep bir heves kalıyor içimde bir şeyleri denemek istiyorum kısacası. Kısacası bir kısımdan heves için alacağım gibi. Fiyatları düşer mi orasını bilemem bence 9070 XT çok makul fiyatta şu an daha da aşağısına düşeceğini pek sanmıyorum açıkçası. Ama düşerse de sağlık olsun. Para denkleştirebilirsem bu sene içerisinde 7500F'li bir sisteme geçmeyi planlıyorum zaten o zaman hiç sorun yaratmaz herhalde bu kartla o işlemci. Doğru muyum?
Yine de 2K monitör almanız lazım 9070 XT 2K monitörü. Tercihen 4K da bakılabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-