Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bedirhan241

Çalışkan
  • Anakart: B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 3500X.
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1660 Super.
  • İşletim sistemi: Windows 10.

Yaklaşık iki aydır yaşadığım bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum, bilgisayarım normal günlük standart yaptığım işleri yaparken mavi ekran vermeye başladı ve ilk başta yazılımsal bir problem olduğunu düşünüp USB ile Windows 10 işletim sistemini tekrar temiz bir şekilde kurdum. Driver ve güncelleştirmelerin neredeyse hepsini orijinal sitelerinden yükledim ve kurdum, hata daha sonrasında devam etti ve belki kasa uzun süredir temizlenmediği, ısındığı için temizletmeye ve macununu yenilettim fakat sorun hala devam etti kimi zaman oyundayken, kimi zaman masaüstünde normal bir şekilde gezinirken mavi ekran hatası alıyorum minidump dosyalarını inceleyip yardımcı olan, olmaya çalışan tüm yetkililer ve arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Minidump dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD Değiştirmek yerine çıkart, tak yaptım ve BIOS'un yeni bir güncellemesi geldiğini farkettim yeni BİOS sürümüne güncelledim ve Pazar gününden itibaren herhangi bir mavi ekran almadım, sanırım sorunu çözdük. @VENGEANCE ANGEL hocama değerli bilgileri ve yardımları için teşekkür ediyorum. Dilerseniz son yorumuda siz yapın, çözüm olarak işaretleyelim.
Tıpkı RAM gibi, ekran kartı gibi, sarı pinleri olur M2 disklerinin de. Acaba pinlerde mi bir sorun vardı?
Silgiyle silsek etsek de çözülürdü sanki? Neyse sorunun çözüldüğüne sevindim ama sen yine de o diske çok güvenme. Yavaş yavaş gidici çünkü anlatmıştım biliyorsun.
Riot yazılımlarını geçici bir süreliğine kaldıralım ve kullanmayalım.

Kullanman icap edecekse ve mavi ekran ısrarcı ise silip yeniden yükleyebilirsin. Bu dump önemsiz diyebiliriz.
Anti-Cheat korumasından kaynaklı olmuş çünkü.
Bugün içerisinde testlerimi gerçekleştirdim yani masaüstünde bir işlem ile ilgilenmedim ve mavi ekran hatası almadım çözüldüğünü düşünüyordum fakat maalesef az önce film izlerken başka bir kod ile tekrar aldım. Hata kodu; KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION dump dosyasını iletiyorum Dump

Olay görüntüleyicisinde ise Kernel-Power 41 olarak işlenmiş

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-05_213738760.webp
    resim_2025-04-05_213738760.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Bugün içerisinde testlerimi gerçekleştirdim yani masaüstünde bir işlem ile ilgilenmedim ve mavi ekran hatası almadım çözüldüğünü düşünüyordum fakat maalesef az önce film izlerken başka bir kod ile tekrar aldım. Hata kodu; KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION dump dosyasını iletiyorum Dump

Olay görüntüleyicisinde ise Kernel-Power 41 olarak işlenmiş
Her seferinde farklı bir mavi ekran alıyorsun. Burada da yığın arabellek taşması olmuş.

Ben artık RAM'den şüpheleniyorum.
Ya RAM arızalı, ya da anakart-işlemci-RAM üçlüsünün çalışma prensibi gereğince BIOS olabilir, anakart olabilir, işlemci olabilir.

Belki de PSU. Anakarta gerekli gerilimi akımı sağlayamıyordur belki de?

Senden istediğim OCCT testi olacak.

CPU+RAM testi, Power testi yeterli olur.

Açık bırak, başka hiçbir şey yapma bakalım hata gelecek mi? İşlemci eğer 90 derecenin üzerine çıkarsa hemen durdur.

Son düzenleme:
CPU + RAM Testi ( İki dakika boyunca )

Power testi Instruction Set - Auto ( İki dakikaya yakın işlemci sıcaklığı 90 dereceyi geçtiği için durdurdum. )

Her seferinde farklı bir mavi ekran alıyorsun. Burada da yığın arabellek taşması olmuş.

Ben artık RAM'den şüpheleniyorum.
Ya RAM arızalı, ya da anakart-işlemci-RAM üçlüsünün çalışma prensibi gereğince BIOS olabilir, anakart olabilir, işlemci olabilir.

Belki de PSU. Anakarta gerekli gerilimi akımı sağlayamıyordur belki de?

Senden istediğim OCCT testi olacak.

CPU+RAM testi, Power testi yeterli olur.

Açık bırak, başka hiçbir şey yapma bakalım hata gelecek mi? İşlemci eğer 90 derecenin üzerine çıkarsa hemen durdur.

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-06_011640077.webp
    resim_2025-04-06_011640077.webp
    126,9 KB · Görüntüleme: 58
  • resim_2025-04-06_011954902.webp
    resim_2025-04-06_011954902.webp
    112,6 KB · Görüntüleme: 53
  • resim_2025-04-06_013316815.webp
    resim_2025-04-06_013316815.webp
    122,1 KB · Görüntüleme: 59
90 ın üzerine çıktı mı 100-110 falan?
Kısa süre içerisinde hayır ama Afterburner gibi programlardan herhangi bir ısıya karşılık arttan fan hızı ayarı yapmadım yani fanlar sabit bir hızda çalışıyor. 5 Dakika boyunca test yaptım fakat en üst gördüğüm 94.5 dereceydi
1743896082395.webp

Yukarıdaki 5 dakikalık testi yapmadan hemen önce aldığım diğer bir mavi ekran hatası, yukarıdaki ile aynı hata kodu incelemek isterseniz diye bırakıyorum dump hocam peki bir sorum olucak sorunun net olarak herhangi bir bileşenden olduğunu düşünüyor musunuz? yani demek istediğim belkide daha basit bir hata olamaz mı? Priz, akım vb. Hatta bir arkadaşımın muhteşem teorisine göre priz kablosunu halının altından geçtiği için olduğunu söylüyor böyle bir şeyin imkanı sizce var mı?

Kısa süre içerisinde hayır ama Afterburner gibi programlardan herhangi bir ısıya karşılık arttan fan hızı ayarı yapmadım yani fanlar sabit bir hızda çalışıyor. 5 Dakika boyunca test yaptım fakat en üst gördüğüm 94.5 dereceydiEki Görüntüle 138308

Yukarıdaki 5 dakikalık testi yapmadan hemen önce aldığım diğer bir mavi ekran hatası, yukarıdaki ile aynı hata kodu incelemek isterseniz diye bırakıyorum dump hocam peki bir sorum olucak sorunun net olarak herhangi bir bileşenden olduğunu düşünüyor musunuz? yani demek istediğim belkide daha basit bir hata olamaz mı? Priz, akım vb. Hatta bir arkadaşımın muhteşem teorisine göre priz kablosunu halının altından geçtiği için olduğunu söylüyor böyle bir şeyin imkanı sizce var mı?
Tedbir amaçlı 94.5 derecede çok çalıştırmak istemedim.

Format attığını falan söylemiştin, yazılımsal olma ihtimali veremiyorum artık.
Arkadaşının söylediği saçmalığa yorumsuz kalacağım.

Hala kesin olarak şurada arıza var diyemiyorum maalesef. Bu sefer de I/O hatası oluşmuş, ek olarak yine yığın arabellek taşması acaba SSD'den mi kaynaklı?
Disk değiştirmeyi denesen?

Hala kesin olarak şurada arıza var diyemiyorum maalesef. Bu sefer de I/O hatası oluşmuş, ek olarak yine yığın arabellek taşması acaba SSD'den mi kaynaklı?
Disk değiştirmeyi denesen?
SSD Değiştirmek yerine çıkart, tak yaptım ve BIOS'un yeni bir güncellemesi geldiğini farkettim yeni BİOS sürümüne güncelledim ve Pazar gününden itibaren herhangi bir mavi ekran almadım, sanırım sorunu çözdük. @VENGEANCE ANGEL hocama değerli bilgileri ve yardımları için teşekkür ediyorum. Dilerseniz son yorumuda siz yapın, çözüm olarak işaretleyelim.

Tıpkı RAM gibi, ekran kartı gibi, sarı pinleri olur M2 disklerinin de. Acaba pinlerde mi bir sorun vardı?
Silgiyle silsek etsek de çözülürdü sanki? Neyse sorunun çözüldüğüne sevindim ama sen yine de o diske çok güvenme. Yavaş yavaş gidici çünkü anlatmıştım biliyorsun.

Çözüm