Arkadaşımın bilgisayarında 3500X vardı 5600'e geçiş yaptık. İlk başta ekran gelmeyince başka bir foruma yazdım ve cevaplar sonucunda eski işlemciyi takıp BIOS güncelledim.

Yeni işlemciyi tekrar taktım ve şu anda ekran kartı dahil bütün fanlar dönüyor ama ekran gelmiyor. RAM'leri çıkardık taktık bir şey değişmedi. BIOS pilini çıkart tak yaptık, o da olmadı. Var mıdır bunun bir çaresi?

Anakart: MSI B450M-A Pro Max.

Güç kablosu takılı iken BIOS pili çıkarmak bir işe yaramaz. Clear CMOS yapın ama olmazsa işlemci arızalı olabilir. Bacaklarını kontrol edin.

Hocam, işlemciyi yeni aldık bacakların hepsini tek tek kontrol ettim bir sıkıntı göremedim. Anakartta CMOS diye bir şey göremedim araştırdığımda jbat var onu yaptım fakat o da olmadı.

Hocam, işlemciyi yeni aldık bacakların hepsini tek tek kontrol ettim bir sıkıntı göremedim. Anakartta CMOS diye bir şey göremedim araştırdığımda jbat var onu yaptım fakat o da olmadı.

Görüntü gelmiyor Debug LED'lerden hangisi yanıyor? Yoksa direkt görüntümü vermiyor. 24 Pinin üstünde Debug LED'ler var.

1751052637029.webp

Sıfır işlemci de bozuk olabilir. Tek RAM ile denediniz mi?

Evet hocam tek RAM ile denedik. Bir arkadaşa da sordum uzay montaj şeklinde deneyin bir kerede dedi son çare onu deneyeceğiz. Bilgisayarı açtığımızda klavyenin NumLock ve caps tuşları çalışıyor bu işlemcinin çalışır olduğunu gösterir mi?

Görüntü gelmiyor Debug LED'lerden hangisi yanıyor? Yoksa direkt görüntümü vermiyor. 24 pinin üstünde Debug LED'ler var.

Eki Görüntüle 158192

Hocam sanırım ya LED'ler yanmıyor ya da ben körüm 24 pin in ne tarafında tam olarak fotoğrafı bıraktım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250627_223522.webp
    IMG_20250627_223522.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Evet hocam tek RAM ile denedik. Bir arkadaşa da sordum uzay montaj şeklinde deneyin bir kerede dedi son çare onu deneyeceğiz. Bilgisayarı açtığımızda klavyenin NumLock ve caps tuşları çalışıyor bu işlemcinin çalışır olduğunu gösterir mi?

Hocam sanırım ya LED'ler yanmıyor ya da ben körüm 24 pin in ne tarafında tam olarak fotoğrafı bıraktım.

Debug LED yanmayıp görüntü vermemesi şahsen bilmiyorum hocam tecrübem yok.

Ekran kartının güç girişini çıkarıp dener misin aynı şekilde? Hata ledlerinin çalışıp çalışmadığını öğrenmek lazım.