R5 3600 - ARC A750 CS2 Performans Düşüşü

Test etsen iyi olur. Güzel.

@5008

Erken hata fırlatınca çok beklemiyeyim dedim. CL değerlerini bir tık yükselteyim mi? Pazartesi günü bu RAM 32 GB olacak bu arada aynısından geliyor.

Güncel Zen timings ekleyeyim ne olur ne olmaz.

tWR 16 tRTP 8 deneyebilirsin olmadı hem voltaj arttırmayı hem de azaltmayı deneyebilirsin. Bazen fazlası da hata vermeye sebep olabiliyor. 1.42V ve 1.48V civarını deneyebilirsin.

@5008 RAM'i 32 yaptıktan sonra kurcalamak daha iyi olabilir. İlgili ayarları deneyeceğim, ek olarak CPU OC için de sıvı soğutmayı beklemeyi düşünüyorum. Bu konuya ek değerlendirme konusu açarak değerlendirme yapabiliriz.

Sorunu çözebildin mi?

RAM konusunda aynı çipler denk gelmezse biraz baş ağrıtabilir, çıkartmazsa da tuning yaparken uğraştırıcı olur. En temizi 2600 TL bandındaki 2x16 GB Ripjaws Vleri almak aslında ama çoktan almışsın.

@5008 alırken birebir aynısından almaya özen gösterdim. Eğer yanlış kargo yapmazlarsa sorun olacağını düşünmüyorum.

Şu an oyunda sorunların %99'u çözüldü, input lag da azaldı.

Nadiren artıyor onu da Intel drivera bağlıyorum biraz. Şu an oyun çok nadir sahneler hariç 150-250 FPS.

İşlemci OC olarak şu an 4550 MHz 1375 mV var. Sıvı soğutmayi bekliyorum.

@Prodigy alırken birebir aynısından almaya özen gösterdim. Eğer yanlış kargo yapmazlarsa sorun olacağını düşünmüyorum.

Üretim zamanına göre bayağı bir fark oluşuyor bunlarda. Muhtemelen Hynix CJR gelecektir bu sefer. Çok fark olmaz aralarında ve muhtemelen uyumsuzluk çıkmaz.

Çözüldüyse güzel. Arada artmasının sebebi overclock değerlerinin stabil olmaması da olabilir özellikle FCLK.

Şu şekilde bir bakabilirsin:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…