ACN

Uzman
Merhabalar, Ryzen 5 3600 için bir kule tipi soğutucu arıyordum.

Aklımda şu ürün vardı: Dark Freezer X123

Fakat yorumlardan anladığım kadarıyla montajı oldukça zor ve tecrübesizseniz anakarta zarar verme ihtimali var. Zorlayarak takmak gerekiyormuş.

Forumdan bir arkadaş ise şu ürünü önerdi: Thermalright Assassin X 120 Refined SE

Montajı çok daha basit ve risksiz olduğunu söyledi. Ancak anakart ve kasa uyumu konusunda tereddütlerim var. Cama çarpması değil ama RAM'lere değme ihtimali olabilir diye düşünüyorum.

Kasam: Xigmatek EN41466 Astro 650W
Anakartım: MSI B450M PRO-M2 V2

Sizce bir sıkıntı yaşatır mı? Tam uyumlu bir şekilde sığar mı? Siz olsanız hangisini alırdınız? Thermalright olanın RGB bağlantısını yapmayacağım, RGB’ye ihtiyacım yok; kasayı görmüyorum bile. Sadece fan kablosunu takacağım.

300 TL’lik fiyat farkı, montaj zorluğuna değer mi? Yoksa uygun fiyatlı olanı almak mı mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
@ACN, Uyar. Fanı kendim kullanıyorum RGB bağlantısına zaten gerekmiyor sabit RGB. Sadece 4 pin çıkıyor oda fanı calıstırmak icin CPU_FAN kısmına takıyorsunuz. Oradan yanıyor ışığı.

Thermalright olanın montajı aşırı kolay, diğerini çıkarmakta zorlanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ACN, Uyar. Fanı kendim kullanıyorum RGB bağlantısına zaten gerekmiyor sabit RGB. Sadece 4 pin çıkıyor oda fanı calıstırmak icin CPU_FAN kısmına takıyorsunuz. Oradan yanıyor ışığı.

Bağlantı olarak 3 pin 5V RGB bağlantısı gözüküyor ama.

Dosya Ekleri

• 42152152.webp
    42152152.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 50
Bağlantı olarak 3 pin 5V RGB bağlantısı gözüküyor ama.

Direk kendim kullanıyorum. 3 pin 5V ARGB bağlantısı mevcut değil direk CPU_FAN girişi ile gücü alıyor ve ayarlanmayan sabit RGB yanıyor.

Belki ayrı bir model olup üstündeki fan değişmiştir diye düşünüyorum ama öyle bir ihtimal olup olmama ihtimali de var. Birebir aynı soğutucu sadece tek fan bağlantısı geliyor başka bir şey gelmiyor. Yine de emin olmak için arayabilir veya soru sor kısmından sorabilirsiniz.

Thermalright Assassin X 120 Refined SE RGB V2 sizin kullandığınız model bu galiba
Benim alacağım ; Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S aralarında fark var hocam

Benim alacağımda adreslenebilir rgb var o yüzden ekstra kablo var galiba

Hocam sizin kullandığınız RGB versiyonu, konu sahibinin attığı ise ARGB versiyonu. İkisi farklı modeller, ARGB olanda 3 pinlik 5V kablosu var.

Thermalright Assassin X 120 Refined SE RGB V2 sizin kullandığınız model bu galiba
Benim alacağım; Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S aralarında fark var hocam

Benim alacağımda adreslenebilir RGB var o yüzden ekstra kablo var galiba

3 pin ARGB kablosu vardır o halde, ışık takıntınız yoksa takmanıza gerek yok. Varsa takabilirsiniz en azından görüntü olur ara sıra bakası geliyor insanın kasaya.