AMD Ryzen Master uygulamasından 4.2GHz 1.20 volt yaptığımda sorunsuz şekilde çalışıyor. Aynı ayarı BIOS üzerinden 1.20 volt yaptığımda bilgisayar açılmıyor (mavi ekran). Voltajı otomatik yaptığımda açılıyor sadece, sabit 1.2 volt yapmak istiyorum.
İşlemcim R5 3600. Sorun nedir bilen var mı?
1.4 Volt'ta 105 dereceye ulaştığı için undervolt yapıyorum. Her voltaj değiştirdiğimde benchmark testine sokarak performansını ölçtüm, en iyi değerin 4.2GHz 1.2 volt olduğunu ölçümledim. Performanstan yana sorunum yok, ısıyı düşürmeye çalışıyorum.
1.4 Volt'ta 105 dereceye ulaştığı için undervolt yapıyorum. Her voltaj değiştirdiğimde benchmark testine sokarak performansını ölçtüm, en iyi değerin 4.2GHz 1.2 volt olduğunu ölçümledim. Performanstan yana sorunum yok, ısıyı düşürmeye çalışıyorum.
Selam, bende aynı işlemciyi kullanıyorum ve bende 1.20v de kullanıyorum. Ben bunu BIOS'tan yaparken hatırladığım kadarıyla biraz daha fazla bir değer girmiştim ve 1.20 olarak algılamıştı. Hafif hafif 0.01-0.01 arttıra arttıra dener misin? Yarın unutmazsam BIOS ayarlarımı atarım.
Dostlar selam, ufak undervolt ve sabit GHz değerlerinden bahsedeyim. Voltaj'ı 1.199-121 arası yaptım. 4.2GHz'de sabitledim hem sıcaklık düştü hem performans arttı. Üstteki değerler R5 3600, alttaki değerler ise R9 5950X. Bellek değerleri.
www.technopat.net
Ayrıca ufak bir not düşeyim, BIOS update sonrası ayarların bir daha o şekile gelmeyeceğini düşünüyorum. BIOS update yüzünden olmuyor olabilir. Ben bayağıdır Update atmıyorum o yüzden, istersen BIOS sürümümü söyleyebilirim ama aynı anakart değil maalesef.
Anakartla ilgili muhtemelen ve Ryzen Master'dakinin gerçekten 1.2'ye düşürdüğünü sanmıyorum. Stok haliyle 1.4'ü geçiyor, 1.25 gibi değerleri deneyerek başlayabilirsin. Ha bu sırada CPB açık olacaksa zaten voltaj her türlü fırlar.
Anakartla ilgili muhtemelen ve Ryzen Master'dakinin gerçekten 1.2'ye düşürdüğünü sanmıyorum. Stok haliyle 1.4'ü geçiyor, 1.25 gibi değerleri deneyerek başlayabilirsin. Ha bu sırada CPB açık olacaksa zaten voltaj her türlü fırlar.