Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dostprime

Başarılı
İşlemcim daha önceden Ryzen 5 3500X'di ve sıcaklıkları boşta 60-70 dereceydi. Şimdiki işlemcim Ryzen 5 3600 ve sıcaklıklar aynı, bilgisayara format mı atmam lazım? Termal macun veya fanda hiçbir sorun yok, her şeyi yeni kontrol ettim ve termal macunu yeni değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Voltaj için mi soruyorsunuz? Diğerlerini kontrol ettiniz mi? 3-4'te sorun yoksa işlemci sıcaklığını ve voltajı kontrol edip, otomatikte stabil çalışmıyorsa (tabii siz de frekans aşırtmadıysanız (OC) yapmadıysanız) ona göre ayar yaparsınız da önce yine belirtiyorum: 3-4'ü kontrol etmekte fayda var.

-Misalen güç seçenekleri performansta kaldıysa boşta da frekansı en tepe değerde tutacağından haliyle voltajda artacak ve PC ısınacaktır.
-Yok fan ayarları sorunluysa (boşta ayrı, yük altında ayrı değerlendirmek lazım) kasa içi sıcaklığı atamadığı için yine sıcaklığınız yükselecektir.

-3-4 kontrol ettikten sonra frekans aşırtma yapmadıysanız ve takip sonrası değerlerde normal ise o zaman 5 için ayrıca bakarsınız. Değilse o zaman undervolt düşünülülebilir.

Çözüm: İşlemci voltajını 1.100v yaptım, önceki Auto ayar hep işlemciyi 1.480v sularında çalıştırıyordu.
Montajı doğru yaptığınıza emin misiniz hocam? Belki macunu fazla sürmüşsünüzdür. Zira 5600 ile stok fan kullanıyorken 75 dereceleri pek geçmezdi.

1 - OC yaptınız mı?
2 - BIOS'ta voltaj durumu otamatik mi?
3 - Kasa fan ayarları ne durumda? (Genelde esas sorun burada olur. Özellikle egzoz (AIO Pump) fan kapalı ya da devri düşükse.)
4 - Güç seçeneklerini kontrol ettiniz mi?
5 - Eğer buraya kadar bir sorun yoksa kontrol ettim deseniz de soğutucu montajını tekrar kontrol ediniz. Montaja bağlı temas sorunundan kaynaklı sıcaklık artışı olabilir. (Fanı da ayrıca kontrol edebilirsiniz; yüksek devire çıkıyor mu? Çıkmıyor mu?

Montajı doğru yaptığınıza emin misiniz hocam? Belki macunu fazla sürmüşsünüzdür. Zira 5600 ile stok fan kullanıyorken 75 dereceleri pek geçmezdi.

Macun falan hepsi düzgün.

1 - OC yaptınız mı?
2 - BIOS'ta voltaj durumu otomatik mi?
3 - kasa fan ayarları ne durumda? (genelde esas sorun burada olur. Özellikle egzoz (AiO pump) fan kapalı ya da devri düşükse.)
4 - güç seçeneklerini kontrol ettiniz mi?
5 - eğer buraya kadar bir sorun yoksa kontrol ettim deseniz de soğutucu montajını tekrar kontrol ediniz. Montaja bağlı temas sorunundan kaynaklı sıcaklık artışı olabilir. (fanı da ayrıca kontrol edebilirsiniz; yüksek devire çıkıyor mu? Çıkmıyor mu?

Deneyicem sağ ol.

1 - OC yaptınız mı?
2 - BIOS'ta voltaj durumu otomatik mi?
3 - kasa fan ayarları ne durumda? (genelde esas sorun burada olur. Özellikle egzoz (AiO pump) fan kapalı ya da devri düşükse.)
4 - güç seçeneklerini kontrol ettiniz mi?
5 - eğer buraya kadar bir sorun yoksa kontrol ettim deseniz de soğutucu montajını tekrar kontrol ediniz. Montaja bağlı temas sorunundan kaynaklı sıcaklık artışı olabilir. (fanı da ayrıca kontrol edebilirsiniz; yüksek devire çıkıyor mu? Çıkmıyor mu?

Otomatikse ne yapmalıyım düşürmeli miyim AMD Ryzen 5 3600 için ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Otomatikse ne yapmalıyım düşürmeli miyim AMD Ryzen 5 3600 için ne önerirsiniz?
Voltaj için mi soruyorsunuz? Diğerlerini kontrol ettiniz mi? 3-4'te sorun yoksa işlemci sıcaklığını ve voltajı kontrol edip, otomatikte stabil çalışmıyorsa (tabi siz de frekans aşırtmadıysanız (OC) yapmadıysanız) ona göre ayar yaparsınız da önce yine belirtiyorum: 3-4'ü kontrol etmekte fayda var.

-Misalen güç seçenekleri performansta kaldıysa boşta da frekansı en tepe değerde tutacağından haliyle voltajda artacak ve PC ısınacaktır.
-Yok fan ayarları sorunluysa (boşta ayrı, yük altında ayrı değerlendirmek lazım) kasa içi sıcaklığı atamadığı için yine sıcaklığınız yükselecektir.

-3-4 kontrol ettikten sonra frekans aşırtma yapmadıysanız ve takip sonrası değerlerde normal ise o zaman 5 için ayrıca bakarsınız. Değilse o zaman undervolt düşünülülebilir.