348375

Deneyimli
Anakart sıcaklığı boşta 40 derecelerdeyken chipset sıcaklığı 60 derece sabit gözüküyor HWiNFO üzerinde. Akvaryum kasaya sahibim. Kablolama biraz ortalama oldu fakat hava akışı oluyor, sebebini çözemedim. Çift monitör ile kullanıyorum. Bunun dışında şu an kötü bir ekran kartı kullanıyorum yeni ekran kartımı alana kadar. Sebebi tam olarak ne olabilir?

Chipset bölümü işaretlediğim yer, nasıl soğutulduğuna bakarsan değerler gayet iyi.
144066-1_large.webp

Ekstra olarak oraya ekran kartı değdiği için ısısı ona da geliyor. Oyundayken falan değerleri nasıl?

Henüz oyun yüklemedim sistemi yeni kurdum boştayken 60 derece olması pek normal gelmedi
@Ayhan Dönmez @LH44 hocam bu durumu çözmek adına herhangi bir ayar var mı?

PCH Voltajı düşürterek deneniyor ama lüzumsuz. Onun yerine Heatsink kaldırıp Termal pad uygulamak lazım, kalıcı çözüm o. Ya da fan üfleteceksin. GPU ısıtır o kısmı. Çipsete bağlı M.2, SATA sayısına bağlı sıcaklık yükselir. SATA kullanmıyorsan BIOS'tan aratıp kapat. Fan üfletirsen çözülür, o kesin çözüm ya da pad değişeceksin.

80'e kadar sorun olmaz.

Pch voltajı düşürterek deneniyor ama lüzumsuz. Onun yerine heatsink kaldırıp termal pad uygulamak lazım, kalıcı çözüm o. Ya da fan üfleteceksin. GPU ısıtır o kısmı. Çipsete bağlı M.2, SATA sayısına bağlı sıcaklık yükselir. SATA kullanmıyorsan BIOS'tan aratıp kapat. Fan üfletirsen çözülür, o kesin çözüm ya da pad değişeceksin.

80'e kadar sorun olmaz.

SATA var M.2 yok şu an 50-55 civarı şu an düzgün ekran kartım yok HD6570 var idarelik değer normal diyorsanız sıkıntı yok boşta olnasına rağmen böyle iade sürem bulunuyor hala @Ayhan Dönmez.

Eğer 60 derece hiç değişmiyorsa anakartta pch sıcaklık sensörü olmayabilir.

60'iken hiç yukarısına çıkmadı ama düştü şu an 51-55 derece.

@348375, zaten çoğu anakartta çipset pasif soğutucu blok ile kaplı olur ve dolayısıyla 60 derece gibi sıcaklıklarda çalışır. 60 derece sıkıntılı bir sıcaklık değil. Herhangi bir problem olmaz. Bazı modellerde çipsete fan koyulduğu oluyor lakin elzem değil.

@348375, zaten çoğu anakartta çipset pasif soğutucu blok ile kaplı olur ve dolayısıyla 60 derece gibi miktarlarda çalışır. 60 derece sıkıntılı bir sıcaklık değil. Herhangi bir problem olmaz. Bazı modellerde çipsete fan koyulduğu oluyor lakin elzem değil.
Boşta olduğunu bilerek böyle değerlendirdiniz değil mi hocam?